Ostali sportovi

Odbojkašice Banjaluka Voleja sjajno igraju u Premijer ligi

Odbojkašice Banjaluka Voleja sjajno igraju u Premijer ligi
Foto: N.N. | Odbojkašice Banjaluka Voleja sjajno igraju u Premijer ligi

Odbojkašice Banjaluka Voleja najveće su otkrovenje dosadašnjeg dijela sezone u Premijer ligi BiH. Banjalučanke su nakon sedam kola imale isto toliko pobjeda, i to bez izgubljenog seta, pa su uz Bimal Jedinstvo na vrhu tabele Premijer lige BiH.

"Banjalučke studentkinje" ove sezone su najžešća konkurencija Brčankama, koje već godinama dominiraju bh. terenima. U taboru ekipe, koju sa klupe predvodi Davor Gambiroža, vlada sjajna atmosfera zbog postignutih rezultata na početku sezone.

"Prvo mjesto na tabeli rezultat je maksimalnog truda i zalaganja na svakoj utakmici. Donekle smo iznenađene činjenicom da u prvih sedam utakmica nismo izgubile nijedan set, što nam daje dodatnu motivaciju za svaki naredni meč", kaže libero Banjalučanki Marijana Savić, koja je već pet godina članica Banjaluka Voleja.

Odbojkašice Banjaluke su ovog mjeseca igrale i finale Kupa Republike Srpske, gdje su u finalu poražene od Jedinstva (3:0), a do kraja sezone se nadaju da bi mogli otići korak dalje u odnosu na, takođe sjajnu, sezonu kada su zauzele četvrto mjesto.

"Očekivali smo dobre rezultate ove godine i zasad nam ide po planu. Mislim da je i uprava zadovoljna onim što pokazujemo. Nakon regularnog dijela prvenstva, čeka nas plej-of, gdje ćemo pokušati ostvariti što bolji rezultat, a to je plasirati se u finale", ističe Savićeva.

Kao jednu od prednosti svoje ekipe u odnosu na konkurentkinje vidi u prijateljstvu koje vlada među igračicama.

"Atmosfera u timu je odlična. Ponosna sam na činjenicu da je u Banjaluka Voleju zaista lijepo igrati, i to ne samo zbog ostvarenih rezultata. Možemo se pohvaliti činjenicom da smo u timu prije svega prijateljice, a tek onda saigračice, i možda je to naša najveća prednost. Zbog toga je konkurencija na treningu zdrava. Naš tim je sačinjen od djevojaka koje studiraju i u slobodno vrijeme se bave odbojkom. Družimo se, treniramo i pored toga se bavimo sportom. Imamo dobru komunikaciju s trenerima, koji razumiju naše obaveze i izlaze nam u susret", zaključila je Marijana Savić.

Priliku da nastave impresivan niz Banjalučanke su imale u petak, kada su u 8. kolu Premijer lige ugostile ekipu Smeča.

Igrački kadar

Ekipu Banjaluka Voleja ove sezone sačinjavaju: Vesna Crnčević, Sonja Vujnić, Marijana Savić, Jelena Šakotić, Tamara Đapa, Tijana Đapa, Jovana Kovačević, Dušica Marković, Anđela Biberdžić, Nastasija Urta, Nikolina Glišić, Sara Marković i Katarina Jašić, te treneri Davor Gambiroža, Saša Banjac i Duško Marić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije