Ostali sportovi

Odbojkašice Bimal Jedinstva opet osvojile Kup Srpske

Odbojkašice Bimal Jedinstva opet osvojile Kup Srpske
Foto: Facebook | Odbojkašice Bimal Jedinstva opet osvojile Kup Srpske

Odbojkašice brčanskog Bimal Jedinstva 16. put uzastopno su osvojile Kup Republike Srpske, savladavši na svom terenu Banjaluku Volej.

Domaćini su savladali goste iz Banjaluke sinoć sa 3:1, dok je rezultat po setovima bio 23:25, 25:16, 25:14 i 25:19.

Za najbolju igračicu finalne utakmice proglašena je odbojkašica Bimal Jedinstva Anđelka Radišković.

Trener Bimal Jedinstva Smail Pezerović rekao je novinarima da im je protivnik bio dobro poznat jer su Brčanke protiv Banjalučanki odigrale četiri utakmice u toku mjeseca, te da nijanse, ko se prvi prilagodi, odlučuju ovakve utakmice.

"Banjaluka je večeras probala sa nekoliko rotacija, zavrnula je postavu za tri i dobila taj prvi set. To nije bilo iznenađenje. Očekivali smo takvu reakciju. Tome smo se prilagodili i nakon toga dobili tri seta i osvojili Kup", rekao je Pezerović.

Trener BL voleja Radmila Marković smatra da je njen tim dao svoj maksimum u prvom setu, nakon čega se emotivno i fizički ispraznio.

"Mi igramo bez adekvatne izmjene. Čim primači na prijemu servisa popuste, teško se vraćamo u igru. Protiv `Jedinstva` je potrebno igrati cijelu utakmicu 120 odsto. U ovom momentu za to nismo bili sposobni", rekla je Markovićeva.

Ona je čestitala pobjedu Bimal Jedinstvu, dodajući da su odigrali dobru odbranu.

Pomoćnik ministra za porodicu, omladinu i sport Republike Srpske Mario Đuran istakao je da činjenica da klubovi iz Republike Srpske uspješno nastupaju na međunarodnim takmičenjima i zajedničkim ligama na nivou BiH govori da kvalitetno rade svoj posao.

"Ministarstvo pomaže razvoju odbojke u Srpskoj putem našeg granta za saveze, klubove ili kroz finansiranje određenih projekata, kao što su `Male olimpijske igre` i drugi", rekao je Đuran.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije