Ostali sportovi

Odbojkašice Bimal Jedinstva osvojile 10. titulu Kupa BiH

Odbojkašice Bimal Jedinstva osvojile 10. titulu Kupa BiH
Foto: N.N. | Odbojkašice Bimal Jedinstva osvojile 10. titulu Kupa BiH

Odbojkašice Bimal Jedinstva iz Brčkog još jednom su potvrdile da su bez premca u BiH. Dominaciju su potvrdile proteklog vikenda kada su osvojile jubilarnu 10. titulu Kupa BiH. Kada se tu doda i 11. titula prvaka BiH, onda se lako da zaključiti ko je najtrofejniji sportski kolektiv u BiH.

Finalni turnir odigran u Brčkom još jednom je dao odgovor ko je najbolja ekipa u BiH. Nakon trijumfa u polufinalu nad ekipom Smeča (3:0), "brčanske princeze" su u finalu maksimalnim rezultatom savladale i Gacko (25:19,25:20, 25.17). Bio je to još jedan odbojkaški čas u režiji izabranica Smaila Pezerovića. Niti jedan set nisu dovele u pitanje, te su susret riješile onako kako to rade tokom cijele sezone, rezultatom 3:0.

"Treba odati priznanje ekipi Gacka, koja je zasluženo izborila finale. Čak su me prijatno iznenadile, jer su u polufinalu imale teži meč protiv Kule iz Gradačca. Igračice su bile istrošene i umorne. Ipak, pružile su jači otpor nego što smo očekivali. Na kraju je presudilo naše iskustvo", kaže trener šampionki iz Brčkog Smail Pezerović.

Šef struke bh. vladarica pod mrežom naglasio je da je njegova ekipa na okupu svega šest-sedam mjeseci, tako da nije bilo jednostavno da se nove igračice uklope u ekipu.

"Napustilo nas je šest igračica u odnosu na prošlu sezonu. Nije jednostavno doći u Brčko iz manjih sredina i preuzeti teret iz svih ovih godina. Ovo je takva sredina gdje nije dovoljno igrati samo finale, ponekad nije dovoljno samo ni pobjeđivati, jer ovdje publika traži prije svega kvalitet", istakao je trener Bimal Jedinstva, dodavši da je razlog zašto se u Brčkom igra najkvalitetnija odbojka geni, jer se i u prošlom vijeku na ovim prostorima igrala vrhunska odbojka. Krajnji cilj Brčanki ove sezone biće odbrana titule prvaka BiH. Sve osim 12. naslova predstavljalo bi veliko iznenađenje, s obzirom na to da Jedinstvo ove sezone nije izgubilo niti jedan set.

"Uvijek pristupamo šampionski. Mislim da u pleju ofu, gdje se igraju dvije utakmice, u ovom momentu ne postoji ekipa u BiH koja nas može dva puta pobijediti", zaključio je Pezerović.

Da je Brčko grad odbojke, dan prije su pokazali odbojkaši Mladosti, koji su protekle subote po peti put ponijeli trofej Kupa BiH nakon što su u finalu savladali banjalučki Borac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije