Ostali sportovi

Odbojkašice Bimal Jedinstva u Tirani: Sve zavisi od nas

Odbojkašice Bimal Jedinstva u Tirani: Sve zavisi od nas
Foto: N.N. | Odbojkašice Bimal Jedinstva u Tirani: Sve zavisi od nas

Ekipa Partizanija iz Tirane biće prva prepreka odbojkašicama Bimal Jedinstva u pokušaju da ove sezone naprave iskorak i plasiraju se u grupnu fazu Lige šampiona.

Brčanke u srijedu gostuju kod albanskog prvaka u okviru prve utakmice 2. kola elitnog ranga evropske odbojke, a u taboru bh. prvakinja spremno dočekuju novu sezonu u kojoj imaju velike ambicije. Tim Smaila Pezerovića, koji je ove sezone pojačan sa nekoliko kvalitetnih igračica, ranijih godina imao je zapažene rezultate na međunarodnoj sceni, a već ove pokušaće da urade nešto što do sada nije niko, a to je da se plasiraju u grupnu fazu. Prvi protivnik "brčanskim princezama" je poprilična nepoznanica, a prema riječima sjajne korektorke Elene Babić, sve će umnogome zavisiti od njene ekipe.

"Do sada nismo imali priliku da se susrećemo sa Partizanijem, kao ni sa bilo kojim klubom iz Albanije. Trener nam je dao nekoliko informacija o njihovom sastavu, ali više smo fokusirani na svoju igru, da nedostatke rješavamo što prije i da postojeće dobre stvari još više istaknemo kroz igru. Nadamo se da će sve proći kako treba, mada uz ovakvu atmosferu među igračicama ne sumnjam u to", kaže 21-godišnja Brčanka i povratnica u redove višestrukih prvakinja BiH.

U pripremnom periodu Brčanke su pokazale da bi osim u bh. prvenstvu mogle igrati značajnu ulogu kako u Ligi šampiona, tako i u Srednjeevropskoj ligi, koja za njih kreće već ovog vikenda.

"Mislim da smo sasvim korektno radili od samog početka priprema, imali smo i dosta prijateljskih utakmica. Sada je ostalo samo da testiramo i zvanično sve ono što smo u našoj sali uvježbavali protekla dva mjeseca. Mislim da našu ekipu čine vrlo kvalitetni pojedinci i da još ima nekih finesa koje treba doraditi kako bismo se predstavili u što boljem izdanju kako evropskoj, tako i našoj publici", poručila je Elena Babić.

Inače, trener Smail Pezerović na raspolaganju će imati sve igračice, osim povrijeđene višegodišnje kapitenke Žane Dragutinović, koja je pokidala prednje križne ligamente i za koju je sezona završena. Utakmica između Partizanija i Bimal Jedinstva igra se u srijedu od 18 sati u Tirani. Pobjednik ovog duela u narednoj fazi takmičenja igraće protiv boljeg iz meča Luka Bar - Vašaš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije