Ostali sportovi

Odbojkašice BiH uz podršku Mozzarta ispisuju istoriju

Odbojkašice BiH uz podršku Mozzarta ispisuju istoriju
Foto: N.N. | Odbojkašice bih uz podršku Mozzarta ispisuju istoriju

Istorijski nastup odbojkašica BiH na velikoj sceni. Reprezentacija BiH u četvrtak debituje na Evropskom prvenstvu koje se održava u četiri zemlje.

Na startu beogradske grupe očekuje ih najteži mogući okršaj - sa domaćinom Srbijom, aktuelnim svjetskim i evropskim prvakom, bronzanom ekipom sa Olimpijskih igara. Sreću uoči duela sa Srbijom poželjeli su im predstavnici kompanije Mozzart, koja je postala sponzor ženske odbojkaške selekcije BiH.

Zbog nedostatka finansijskih sredstava, Savez je imao dosta poteškoća u prethodnom periodu, ali su djevojke skrenule pažnju javnosti sjajnim partijama u kvalifikacijama i istorijskim uspjehom - plasmanom na prvi veliki šampionat.

Odmah potom, odbojkašice su osvojile Srebrnu ligu u Mariboru i plasirale se u Zlatnu, a sada žele da nastave niz uspjeha na Šampionatu Starog kontinenta (18. avgust - 4. septembar).

"Srećni smo i zadovoljni što je jedna kompanija poput Mozzarta podržala naš rad. Ovo sponzorstvo će uveliko pomoći ostvarivanju što boljih rezultata ženske odbojkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine u budućnosti", rekao je Alija Fatić, predsjednik OS BiH.

BiH je u grupi sa Srbijom, Azerbejdžanom, Rusijom, Belgijom, Francuskom, a četiri najbolja tima će proći u osminu finala.

"Osjetili smo da je odbojkašicama potreban vjetar u leđa uoči važnog takmičenja, Evropskog prvenstva u Beogradu, a vjerujemo da će uz pomoć Mozzarta uspjeti da ostvare svoje ciljeve. Mi im želimo svu sreću i bićemo veliki navijač naše reprezentacije! Naša kompanija je poznata po ulaganjima u sport - otvara terene, pomaže klubovima, ulaže u mlade talente, promoviše sportski duh i zdrav način života među omladinom. Kroz donacije i sponzorstva pružamo podršku neafirmisanim sportistima, timovima iz nižih liga, ali uvijek smo tu i za one najbolje. A naša ženska odbojkaška selekcija sigurno spada među najbolje sportske timove u zemlji i ponosni smo što ćemo sarađivati sa njima u narednom periodu", naglasila je Tamara Đajić, rukovodilac Sektora marketinga u kompaniji Mozzart.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije