Ostali sportovi

Odbojkašice iz Obudovca prvaci osnovnih škola RS

Odbojkašice iz Obudovca prvaci osnovnih škola RS
Foto: N.N. | Odbojkašice iz Obudovca prvaci osnovnih škola RS

ŠAMAC - Odbojkašice Osnovne škole "Obudovac" osvojile su prvo mjesto na Malim olimpijskim igrama u Republici Srpskoj i tako se kvalifikovale za Balkansko prvenstvo osnovnih škola koje će biti održano početkom juna u Skoplju.

Na dvodnevnom takmičenju koje je za vikend održano u Doboju učestvovalo je šest ekipa koje su prethodno ostvarile pobjede na nivou regija.

Profesor fizičkog vaspitanja u Osnovnoj školi "Obudovac" Milenko Perušinović rekao je da je ta škola kao pobjednik regionalnog takmičenja predstavljala dobojsku regiju.

On je naveo da je u razigravanju po grupama Osnovna škola iz Obudovca sa po 2:0 pobijedila škole sa Pala i iz Ljubinja, a u polufinalu ekipu škole "Branko Radičević" iz Banjaluke takođe sa 2:0.

"Finale su igrale juče protiv Osnovne škole `Petar Kočić` iz Nove Topole koje su riješile u svoju korist sa rezultatom 2:1 i postale prvaci osnovnih škola Republike Srpske", rekao je Perušinović.

On jenaveo da je za najbolju igračicu proglašena učenica Osnovne škole "Obudovac" Ružica Pajić.

"Nama je motiv više bio odlazak na Balkanijadu i da tamo na pravi način predstavimo Obudovac, Šamac, Republiku Srpsku i svoj klub `Crvena zvijezda`", rekao je Perušinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije