Ostali sportovi

Odbojkašice u Zenici uz podršku navijača

Odbojkašice u Zenici uz podršku navijača
Foto: OS BiH | Odbojkašice u Zenici uz podršku navijača

Utakmice drugog turnira kvalifikacija u Zenici za plasman na Evropsko prvenstvo 2021. godine za odbojkašice igraće se uz prisustvo navijača.

Zbog poboljšane epidemiološke situacije Krizni štab Zeničko dobojskog kantona odobrio je prisustvo do 1.000 gledalaca po svakoj utakmici koje će se igrati od 14. do 16. maja u Gradskoj areni "Husejin Smajlović".

"Obavještavamo sve klubove, ukoliko su zainteresovani za kupovinu ulaznica,  da rezervaciju mogu izvršiti najkasnije do 12. maja do 18 sati putem maila  [email protected]. Obzirom da vlada veliko interesovanje objavićemo na stranici Odbojkaškog saveza BiH kad sve ulaznice bude rezervisane", saopšteno je Odbojkaškog saveza BiH.

Cijena dnevne ulaznice iznosi 10 KM, a klubovi su obavezni naznačiti za koji dan i koju količinu ulaznica rezervišu. Ulaznice će se preuzimati na dan utakmice ispred Arene "Husejin Smajlović" u Zenici.

"Ukoliko klub izvrši rezervaciju, a ne preuzme ulaznice, iste će morati biti plaćene. Svi koji budu došli na utakmice moraće se pridržavati epidemioloških mjera", dodaju iz OS BiH.   Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine završila je prošlog vikenda prvi turnir kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sa dvije pobjede i jednim porazom. U susretima igranim u letonskom Dugavpilsu bh. dame savladale su u Grupi F Sloveniju i domaću selekciju sa po 3:0, te izgubile od Češke.

Prvenstvo Satrog kontinenta od 18. avgusta do 4. septembra igraće se u Srbiji, Hrvatskoj, Rumuniji i Bugarskoj, a plasman će ostvariti po dvije najbolje reprezentacije iz svake grupe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije