Ostali sportovi

Odbojkašima iz Srbije zabranjen ulaz na Brnjaku

Odbojkašima iz Srbije zabranjen ulaz na Brnjaku
Foto: Ilustracija | Odbojkašima iz Srbije zabranjen ulaz na Brnjaku
Tanjug

KOSOVSKA MITROVICA - Odbojkašima Bukovice iz Ivanjice i Ribnice iz Kraljeva zabranjeno je danas da pređu prelaz Brnjak kako bi odigrali zakazane utakmice redovnog kola u okviru Regionalne lige Zapad u Zubinom Potoku.

Predsjednik i trener OK Gračanica, Milan Dabić rekao je za Kos sev da je juče pušten ženski odbojaški tim iz Bajine Bašte, ali da danas nisu pustili ni jedan.

On je naveo da su ekipe Gračanice i Lipljana danas trebalo da budu domaćini ekipama iz Kraljeva i Ivanjice.

Prema njegovim riječima, oni su na osnovu pređašnjih iskustva drugih sportskih timova, ali i na osnovu informacija iz, kako je objasnio, neformalnih kanala bili obavešteni da će utakmice biti odložene, jer gostima nece biti dozvoljeno da udu na teritoriju Kosova i Metohije.

Izuzetak koji je juče načinjen za ženski odbojkaški tim Tara iz Bajine Bašte, bio je presudan da gosti ipak pokušaju da dođu i danas u Zubin Potok.

„Mi smo danas bili skeptični po tom pitanju, ali gosti ne bi ni krenuli na put da juče nije odigrana utakmica ženskih odbojkaških klubova. Njih su juče pustili, ali danas nisu pustili ni jedan srpski tim iz Srbije“, rekao je Dabic za KoŠev.

I predsjednik odbojkaškog kluba Bukovica iz Ivanjice potvrdio je za Kos sev da je ovaj tim vraćen sa Brnjaka oko 14.00 časova zato što nisu posjedovali dozvolu sportskog saveza Kosova.

„Odbija se ulazak na Kosovo vozilu koje prevozi sedam igrača odbojkaškog kluba Bukovica iz Ivanjice. Lica ne posjeduju odobrenje od sportskog saveza Kosova za odigravanje utakmice“, navodi se u dokumentu koji je uručen predstavnicima kluba po zabrani ulaska, kaže Nešovanović.

Ovo je jedan u nizu od sve učestalijih primjera zabrana ulaska sportskih timova iz centralne Srbije, napominje Kos sev.

 

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije