Ostali sportovi

Odbojkaški trofeji neće iz Brčkog

Odbojkaški trofeji neće iz Brčkog
Foto: N.N. | Odbojkaški trofeji neće iz Brčkog

Na odbojkaškoj sceni u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini ništa novo. Mladost i Bimal Jedinstvo superiorno su odbranili trofeje Kupa Republike Srpske i tako nastavili višegodišnju dominaciju u ovom takmičenju.

Brčko je za vikend bilo domaćin finalnih utakmica Kupa RS za odbojkaše i odbojkašice. Prvo je odigrano finale u muškoj konkurenciji, u kojem je Mladost iz Brčkog opravdala ulogu favorita protiv ekipe Ljubinje Bankom. Završilo je 3:0 za izabranike Branka Mišića, po setovima 25:16, 25:19 i 25:22, za desetu uzastopnu titulu Brčaka u ovom takmičenju. Bila je to repriza prošlogodišnjeg finala u kojem nije bilo previše neizvjesnosti... Tek u drugom setu Ljubinje je donekle zaprijetilo, ali premalo da dođe barem do seta. Pehar namijenjen pobjedniku podigao je kapiten Almir Čolo, kojem je prije utakmice uručena nagrada za najboljeg odbojkaša Republike Srpske u ovoj godini.

"Lijep je osjećaj nakon godinu dana podići trofej i osvojiti zlatnu medalju, pogotovo jer smo ovom pobjedom osvojili rekordni 10. Kup RS. Pokazali smo da smo, po mom mišljenju, trenutno ekipa bez premca u BiH, što govori i trenutno stanje na tabeli Premijer lige BiH. Svakako ostaje i žal što ove sezone ne učestvujemo u MEVZA ligi i evropskim takmičenjima da dokažemo naš kvalitet i van granica BiH", kaže Ćolo, koji se osvrnuo i na nagradu za najboljeg odbojkaša.

"Što se individualne nagrade tiče - najbolji odbojkaš RS za 2020, ona pripada cijeloj ekipi, i da je neko drugi od mojih saigrača osvojio ovu nagradu bilo bi zasluženo. Moram reći da kao i svaka druga nagrada, individualna ili ekipna, budi u meni želju za još većim uspjesima i dostignućima. Hvala još jednom OS RS što su prepoznali moj kvalitet i odlučili ovu nagradu uručiti meni."

Dan kasnije do pehara su stigle i odbojkašice Bimal Jedinstva. Brčanke su do 15. titule u nizu stigle nakon što su u finalnom meču bile bolje od ekipe Gacka sa 3:0 (25:16, 25:23, 25:15). Gačanke su višestrukim šampionkama koje su nastupile bez Ane Gajić parirale samo u drugom setu, što je bilo nedovoljno da se sruše "brčanske princeze". Laskava titula namijenjena najboljoj odbojkašici Republike Srpske prije početka finalnog susreta uručena je Katarini Popović iz pobjedničke ekipe, dok je najbolja igračica finalnog meča bila Ajla Hadžić, takođe iz domaće ekipe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije