Ostali sportovi

Određeno gdje će se igrati Evropsko prvenstvo za odbojkašice 2026.

Određeno gdje će se igrati Evropsko prvenstvo za odbojkašice 2026.
Foto: Facebook/Odbojkaški savez Srbije | Određeno gdje će se igrati Evropsko prvenstvo 2026.

Sve četiri zemlje koje će organizovati Evropsko prvenstvo za odbojkašice 2026. godine su poznate. Tu čast su dobile Turska, Švedska, Češka i Azerbejdžan.

U svakoj od te četiri države bi trebalo da se odigra po jedna grupa - koja će brojati šest reprezentacija - ukupno je 24 učesnika.

Evropska odbojkaška federacija je u posljednjih nekoliko mjeseci objavljivala jednog po jednog organizatora - početkom decembra potvrđeno je da će jedna grupa biti u Češkoj, prošle nedjelje je objavljeno da je na tom spisku i Švedska, a sada im se pridružio i Azerbejdžan.

Još ranije je Turska odbojkaška federacija objavila da je ona jedan od organizatora i to glavni jer bi završnica trebalo da se odigra u Ankari.

Našim odbojkašicama je baš taj grad ostao u lijepom sjećanju jer je Srbija 2019. pred 13.000 ljudi osvojila evropsko zlato.

Sigurno da će sa najvećim ambicijama srpski nacionalni tim dočekati i Evropsko prvenstvo 2026. godine. Podsjetimo, na posljednjem kontinentalnom prvenstvu Srpkinje su bile srebrne poslije poraza od Turske u Briselu 2023. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije