Ostali sportovi

Pratite nas na Google news

Održana 3. po redu DM ženska trka

Održana 3. po redu DM ženska trka
Foto: Nedžad Uglješa | Održana 3. po redu DM ženska trka
Mirsada Lingo Demirović

Treća po redu DM ženska utrka održana je danas u Sarajevu, a u dvije utke rekreativnoj i takmičarskoj učestvovao je do sada najveći broj takmičarki iz cijele BiH.

Ajla Hadžić, marketing menadžer kompanije DM, kazala je da su prezadovoljni odzivom i zainteresovanošću žena za ovaj događaj, te da je Vilsonovo šetališe pohodio veliki broj  žena, djece, ali i  kompletnih porodica koje su uživale u lijepom danu, zanimljivim  događajima, te mogli kušati zdravu hranu pripremljenu od DM proizvoda koje na svojim policama nudi DM.

Ona je kazala da je ove godine stiglo 1183 prijave za rekreativnu utrku, te da je to najveći broj do sada.

Hadžić ističe da je ove godine prvi put organizovana takmičarska utrka na sedam kilometara, te da je u njoj učestvovalo 390 takmičarki, a prvo mjesto osovjila je Selma Zrnić iz Sarajeva, inače državna prvakinja na 800 metara i članica Atletskog kluba Sarajevo.

"Bilo je lijepo i nije bilo naporno. Ovo je divna ideja, učestvujem od prošle godine. Bitno se družiti i sticati nova isksutva", kazala je Zrnić.

U rekreativnom dijelu na utrci od 3,5 kilometara pobijedila je Hanifa Terzić iz Sarajeva koja isitče da je i od ranije učesnik DM-ove ženske utrke, te da je ovo divan način da se promovira zdrav život i sport.

U DM-ovoj ženskoj utrci koja za cilj ima promociju zdravih životnih navika učestvovlao je ukupno 1.690 trkačica, te 250 mališana koji su imali poseban program.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije