Ostali sportovi

Oglasio se Olimpijski komitet Srbije povodom Novaka Đokovića

Oglasio se Olimpijski komitet Srbije povodom Novaka Đokovića
Foto: Arhiva | Oglasio se Olimpijski komitet Srbije i osudio tretman australijskih vlasti prema Đokoviću
N.N.

Tortura Novaka Đokovića od strane australijskih vlasti se nastavlja, a sada je u zaštitu srpskog tenisera stao i Olimpijski komitet Srbije.

"Olimpijski komitet Srbije na čelu sa predsednikom Božidarom Maljkovićem izražava snažnu podršku najboljem sportisti sveta - našem Novaku Đokoviću. Svojim odnosom prema Srbiji, nacionalnom timu i svakom takmičenju na kojem je nastupao pod zastavom naše zemlje uvek je negovao najviši stepen patriotizma, ali je u isto vreme u svakom trenutku pokazivao izuzetno poštovanje prema protivnicima bez obzira iz koje zemlje dolazili", navodi se u saopštenju Olimpijskog komiteta Srbije.

Dodaje se da je Novak Đoković osvjedočeni humanitarac i filantrop koji je uvijek i bez razlike pomagao svima kojima je pomoć bila potrebna.

"Ponašajući se na taj način i na terenu i van njega, uvek je delovao u skladu sa najčistijim ljudskim principima i u korak sa olimpijskim vrednostima. Upravo zato Olimpijski komitet Srbije poziva na podršku četvorostrukom učesniku Olimpijskih igara i osvajaču bronzane olimpijske medalje iz Pekinga u momentu kada doživljava najveću ljudsku i sportsku nepravdu. On je sportskim dostignućima, ponašanjem i odnosom prema ljudima u Australiji od prve godine kada je nastupao na jednom od najprestižnijih teniskih turnira, dokazao koliko poštuje zemlju domaćina, običaje, ali i pravila koja su stavljana pred njega i druge sportiste", ističe se u saopštenju.

Olimpijski komitet Srbije najoštrije osuđuje postupke vezane za nastup Novaka Đokovića na turniru u Australiji gdje smatraju da najbolji teniser svijeta nije zaslužio ovakav odnos i tretman. Ističu da su posebno razočarani načinom na koji lokalni mediji u Melburnu i jednom dijelu svijeta predstavljaju Novaka Đokovića.

"Verujem da je obaveza kompletne svetske sportske zajednice da neguje i čuva sportiste kao što je Novak. Ne samo zbog njegovih sportskih rezultata, već i zbog širine i spremnosti da iskaže jasne stavove po mnogim pitanjima koji se tiču i važnih društvenih tema. Retki su sportisti takvih kapaciteta i zato imamo obavezu da ih čuvamo, a ne da ih trošimo",  rekao je Božidar Maljković.

Olimpijski komitet Srbije će, kao i do sada, učiniti sve da pomogne i zaštiti ne samo Novaka Đokovića, već i sve naše ostale sportiste kada god je to potrebno.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije