Ostali sportovi

Olimpija Run Fest se nastavlja

Olimpija Run Fest se nastavlja
Foto: N.N. | Olimpija Run Fest se nastavlja

Drugi i treći vikend septembra obilježiće kruna spektakularnog Olimpija Run Festa u vidu pet raznovrsnih sportskih i društveno odgovornih projekata za sve zaljubljenike trčanja.

Trčanje je, iz niza praktičnih razloga, najmasovniji hobi na svijetu već nekoliko decenija. O popularnosti trčanja i u našoj zemlji govori i euforija velikog broja bh. građana povodom održavanja festivala trčanja u Sarajevu - Olimpija Run Festa.

Nakon sarajevske noćne trke od 10-ak te mnogobrojnih tematskih treninga na Vrelu Bosne Olimpija Run Fest se nastavlja, te će drugi i treći vikend mjeseca septembra biti obilježen sa 5 različitih trka namijenjenim svim generacijama i trkačima različitog nivoa spremnosti. Festival će obuhvatiti neka od najmasovnijih sportskih dešavanja u BiH.

To su "G-Drive štafetni polumaraton" za timove u sastavu od tri osobe, najpopularniju trku/šetnju za žene, djevojke i djevojčice "Avon Djevojke na trčanju", trku za najmlađe "Nesquik Kids Run" te kratku zabavnu trku dugu 4 km, pod nazivom "Novo Nordisk Fun Run". Krunu Olimpija Run Festa svakako će predstavljati spektakularni "Sarajevo Sberbank polumaraton" koji će skupa sa pratećim kraćim trakama, 16. septembra okupiti oko 4.000 trkača i trkačica na ulicama Sarajeva. Od posebne važnosti je i društveno odgovorni karakter svih utrka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije