Ostali sportovi

Olimpijska baklja mira stigla u Banjaluku

Olimpijska baklja mira stigla u Banjaluku
Foto: Jelena Đurđević | Olimpijska baklja mira stigla u Banjaluku

Olimpijska baklja mira, simbol Evropskog omladinskog olimpijskog festivala, stigla je Banjaluku. Baklju je kajakašu Darku Saviću danas predao Nenad Vuković, gradonačelnik Istočnog Sarajeva, grada koji će uz Sarajevo biti domaćin EYOF-a.

Plamen mira juče su u Rimu, sjedištu Evropskog olimpijskog komiteta, preuzeli gradonačelnici gradova domaćina EYOF-a 2019. Vuković i Abdulah Skaka, a krajnje odredište mu je Olimpijski stadion "Asim Ferhatović Hase" gdje će 10. februara biti otvoren EYOF. Na putu ka Sarajevu baklja je stigla u Banjaluku, gdje su je dočekali predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i visoki zvaničnici RS.

Na dočeku su i bivši i sadašnji sportisti Slađana Golić, Biljana Nedić, Mihajlo Čeprkalo, Darko Savić, Milorad Karalić, Lusija Kimani i drugi.

"Želim da sa svim vama podijelim zadovoljstvo što je u Banjaluku stigla olimpijska baklja i da 35 godina nakon OI imamo EYOF, festival koji RS i BiH mnogo znači", rekao je Radovan Višković, predsjednik Vlade RS.

On je dodao da je Vlada RS pomogla ovu manifestaciju sa više od četiri miliona KM. Poželio svim učesnicima festivala uspjeh i da ponesu lijepe uspomene.

Organizatori takmičenja najavili su da će baklja mira u Sarajevo stići sutra u 14 časova.

Na EYOF-u, koji će biti održan od 9. do 16. februara u Istočnom Sarajevu i Sarajevu očekuje se nastup više od 1.000 sportista iz 46 zemalja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije