Ostali sportovi

Olimpijska šampionka primorana da prekine karijeru sa 22 godine

Olimpijska šampionka primorana da prekine karijeru sa 22 godine
Foto: N.N. | Olimpijska šampionka primorana da prekine karijeru sa 22 godine

Australska plivačica Čelsi Hodžs, osvajačica zlatne olimpijske medalje u Tokiju, primorana je da se povuče sa 22 godine.

Konstantne povrede kuka primorale su zlatnu olimpijsku da prestane sa plivanjem samo dva mjeseca prije Olimpijskih igara u Parizuu. Čelsi je osvojila zlato u štafeti 4x100 mješovito u Tokiju. 

"Teška srca najavljujem da se povlačim iz takmičarskog plivanja", objavila je 22-godišnjakinja na Instagramu.

“Na kraju, moram učiniti ono što je najbolje za moju budućnost i slušati šta mi moje tijelo očajnički pokušava reći. Bilo je to izazovnih 18 mjeseci i penzionisanje nije način na koji sam se nadala da će se ovo poglavlje mog života završiti, ali vjerujem da sam donijela pravu odluku“, poručila je plivačica. 

Nakon trijumfa u štafeti na Olimpijskim igrama, Hodžsova je oborila australijski rekord na 50 metara prsno 2022. godine. Prošle godine  je imala operaciju nakon što je pokidala hrskavice desnog kuka zbog čega je propustila prošlu sezonu. Dok je imala 15 godina morala je takođe na operativni zahvat.

„Zapravo imam bokove kao 60-godišnjakinja. Željela sam posljednju priliku u Parizu, ali nakon šest injekcija kortizona, morala sam donijeti odluku o svojoj budućnosti“, poručila je šampionka. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije