Ostali sportovi

Olimpijska uzdanica pozitivna na doping: Seks može da spasi stvar

Olimpijska uzdanica pozitivna na doping: Seks može da spasi stvar
Foto: Screenshot/X.com | Olimpijska uzdanica pozitivna na doping: Seks može da spasi stvar

Francuska mačevalka Isaora Tibu nalazi se u velikom problemu zbog kojeg bi mogla da propusti Olimpijske igre u Parizu, iako je jedna od glavnih uzadnica svoje zemlje na pomenutom takmičenju koje će se ovog ljeta održati u Parizu.

Isaora je dobila pozitivan test na ostarin, zabranjeni lijek koji povećava mišićnu masu i pomaže gubitku potkožne masti, a test je zvanično rađen sredinom januara.

Kazna za doping može da se izbjegne samo ako dokaže svoju verziju uzimanja zabranjene supstance, a koja glasi da je za sve kriv njen momak, poznati američki mačevalac, Rejs Imboden, koji je Francuskinju navodno zarazio putem seksa. Pomenuta Francuskinja ima 32 godine, 12 medalja na Svjetskim prvenstvima (uključujući i zlatnu) i 11 na evropskim. Na OI u Tokiju uzela je srebro sa koleginicama iz francuskog tima.

Takođe, predviđalo joj se da bi zlato mogla da uzme u Parizu i u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.

Ono što Isaoru može da spasi su dva sportska slučaja gdje su ukinute suspenzije poslije pronalaska ostarina u organizmu. I tada su kanadski kanuista i američki igrač softbola dokazali da su se "zarazili" putem polnih odnosa, prenosi Telegraf.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije