Ostali sportovi

Olimpijske igre se neće preseliti iz Tokija u Floridu

Olimpijske igre se neće preseliti iz Tokija u Floridu
Foto: Tanjug/AP arhiva | Olimpijske igre se neće preseliti iz Tokija u Floridu

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) negirao je izvještaje medija o mogućnosti da se Ljetne olimpijske igre ove godine umjesto u Japanu održe u američkoj državi Floridi, saopšteno je iz pres-službe MOK-a za TASS.

"Ej-Bi-Si njuz" je javio ranije da je šef finansijskog odjeljenja Floride Džimi Patronis poslao pismo predsjedniku MOK-a Tomasu Bahu u kojem je predložio da se LJetne olimpijske igre ove godine održe u Floridi.

"MOK nije primio to pismo. Olimpijske igre otvaraju se 23. jula, a Paraolimpijske igre 24. avgusta u Tokiju", ističu iz pres-službe.

MOK je u petak, 22. januara, potvrdio riješenost da se Ljetne olimpijske igre održe u Tokiju na ljeto, nakon izvještaja medija o mogućnosti otkazivanja takmičenja.

List "Tajms" pisao je tada, pozivajući se na izjavu jednog visokorangiranog izvora u Vladi Japana, da su japanske vlasti, navodno, donijele odluku da se otkažu Olimpijske i Paraolimpijske igre u Tokiju zbog epidemije virusa korona.

MOK i Međunarodni paraolimpijski komitet (MPK) saopštili su u martu prošle godine odluku o odgađanju oba takmičenja za godinu dana zbog pandemije kovid 19.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije