Ostali sportovi

Olimpijski komitet BiH izabrao najbolje: Cerićeva bez premca

Olimpijski komitet BiH izabrao najbolje: Cerićeva bez premca
Foto: N.N. | Olimpijski komitet BiH izabrao najbolje: Cerićeva bez premca

​Džudo reprezentativka BiH Larisa Cerić dobitnica je nagrade sportista godine za 2018. godinu, koju je po osmi put dodijelio Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine.

Cerićevoj je automatizmom pripala i nagrada za najbolju sportistkinju u seniorskoj konkurenciji, dok su karatista Ivan Klepić i atletičar Mesud Pezer najbolji sportisti u seniorskoj konkurenciji.

Manifestacija je održana večeras u prostoru Olimpijskog muzeja u Sarajevu, a za najbolje mlade sportiste u kategoriji juniorki proglašene su Emina Abdulić (karate) i Emina Pašukan (plivanje), odnosno Nedžad Husić (tekvondo) u konkurenciji juniora. Džejla Makaš (tekvondo) najbolja je mlada sportistkinja u kategoriji kadetkinja. Nagrada za najuspješniji sportski klub pripala je ŽKK RMU Banovići, dok je najuspješnija reprezentacija muška seniorska karate reprezentacija BiH. Za najuspješnijeg trenera proglašen je selektor džudo reprezentacije BiH Branislav Crnogorac.

Dodijeljene su i posebne nagrade. Priznanje sportski radnik, za dugogodišnji doprinos u razvoju sporta, otišlo je u ruke Esada Omerhodžića, dok je specijalna nagrada MOK-a pripala Abdulahu Skaki, gradonačelniku Sarajeva. Promotori sporta BiH su Mirza Teletović i Marijan Beneš (posthumno). Nagrada sportista ili ekipa iz porodice neolimpijskih sportova dodijeljena je Ivanu Galiću (boćanje). Posebne nagrada za istaknuti sportski rezultat dobili su: Hamza Alić (atletika), Nefisa Berberović (tenis), Dea Herdželaš (tenis), Mesud Pezer (atletika), Abedin Mujezinović (atletika), Dejan Mileusnić (atletika) i fudbalska reprezentacija BiH. Nagradu za medijsku promociju olimpijskih vrijednosti dobili su Nikola Bilić i Sead Hadžijahić.

Za uspješan dugogodišnji trenerski rad nagrađeni su Islam Đugum, Željko Šiljegović i Zoran Dragojević. Ambasadori sporta BiH su Duško Bajević i Jusuf Nurkić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije