Ostali sportovi

Otvaranje Olimpijskog muzeja u Sarajevu 8. oktobra

Otvaranje Olimpijskog muzeja u Sarajevu 8. oktobra
Foto: OK BiH | Otvaranje Olimpijskog muzeja u Sarajevu 8. oktobra

Završne pripreme pred otvaranje Olimpijskog muzeja u Sarajevu privedene su kraju, zaključeno je na današnjem sastanku održanom u Olimpijskom komitetu BiH.

Teme sastanka bile su usmjerene na finaliziranje umjetničke postavke i organizacione detalje ceremonije otvaranja koja je predviđena za 8. oktobar, poštujući aktuelne mjere zaštite protiv pandemije virusa korona.

Svi prijedlozi su jednoglasno usvojeni te je zaključeno da su prevaziđene sve nedoumice u završnoj fazi priprema svečanog otvaranja Olimpijskog muzej.

"Sigurni smo da cjelokupna bh. javnost sa nestrpljenjem čeka da vidi obnovljeni prostor Olimpijskog muzeja koji je jedan od najvažnijih simbola glavnog grada, ali i čitave Bosne i Hercegovine. Nakon uspješne organizacije zimskog EYOF-a 2019, obnova Olimpijskog muzeja je još jedan uspješan projekat između Olimpijskog komiteta BiH i Grada Sarajevo", saopšteno je iz Olimpijskog komiteta BiH.

Sastanku su prisustvovali predsjednik OKBiH Izet Rađo, potpredsjednik Marijan Kvesić, generalni sekretar Said Fazlagić, v.d. direktor Olimpijskog muzeja Edin Numankadić, gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka te predstavnici Gradske uprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije