Ostali sportovi

Parastonoteniseri iz BiH i Srbije igrali egzibicioni meč u Inđiji

Parastonoteniseri iz BiH i Srbije igrali egzibicioni meč u Inđiji
Foto: N.N. | Parastonoteniseri iz BiH i Srbije igrali egzibicioni meč u Inđiji

U Inđiji (Srbija) je održan egzibicioni meč u parastonom tenisu, na kojem su učestvovali parasportisti iz BiH i Srbije, a u okviru Projekta "Socijalna integracija kroz parasport - Parainspired".

Meč je održan u prijateljskoj atmosferi te u duhu prekogranične saradnje. Iz BiH su se takmičili Haris Eminović, Ivica Vidiček i Darko Pavlić, praćeni trenerom Jovicom Šormazom, a iz Srbije Mitar Palikuća, Aleksandar Jevremović i Borislava Ranković Perić.

"Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, oko deset odsto svjetskog stanovništva čine osobe sa invaliditetom i jedan od ciljeva ovog projekta je podsticanje sportskih susreta kako bi se u sportskim aktivnostima povećalo učešće osoba s invaliditetom. Da bismo osobama sa invaliditetom približili sportske sadržaje na rekreativnom, poluprofesionalnom i profesionalnom nivou, moramo ih učiniti dostupnim i prihvatljivim za sve", kazala je Aela Ajdinović, koordinator projektnog tima Olimpijskog komiteta BiH.

Ajdinovićeva je naglasila da će se drugi egzibicioni meč u okviru ovog projekta održati 20. septembra ove godine u Sarajevu, kada će se parasportisti takmičiti u sjedećoj odbojci. Projekat "Socijalna integracija kroz parasport - Parainspired" sprovode Olimpijski komitet BiH, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu Republike Srbije, Fond "Evropski poslovi" AP Vojvodine i Opština Inđija, a okupljeni su pod sloganom "Inspiriši se". Projekat se finansira sredstvima Evropske unije u okviru IPA II Programa prekogranične saradnje Srbija - Bosna i Hercegovina 2014-2020. uz podršku Direkcije za evropske integracije BiH i Ministarstva za evropske integracije Vlade Republike Srbije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije