Ostali sportovi

Pavle Dujaković: Iza mene najtrofejnija godina

Pavle Dujaković: Iza mene najtrofejnija godina
Foto: N.N. | Pavle Dujaković: Iza mene najtrofejnija godina

Iza mene je definitvno najtrofejnija godina, kaže Pavle Dujaković (19) mladi karatista banjalučke Energije koji se u godini na izmaku okitio brojnim medaljama, ali i debitovao na velikim takmičenjima u seniorskoj konkurenciji.

Pavle Dujaković ušao je na velika vrata u seniorsku konkurenciju. Debitovao je Svjetskom prvenstvu i Evropskom prvenstvu gdje je upisao i pobjede, a u ovoj godini se može pohvaliti odličjima na takmičenju Svjetskog kupa, kao i prvenstva Balkana.

“Ova godina bila je izuzetno uspješna za mene. Posebno mi je drago što sam ostvario rezultate u seniorskoj i U21 konkurenciji. Pored državnog i republičkog zlata u obje kategorije, tu su zlatne medalje sa balkanskog prvenstva i Svjetskog kupa u Poreču u U-21 kategoriji. Takođe moram izdvojiti pobjede u prvom kolu na seniorskom evropskom i svjetskom prvenstvu, te peto mjesto na EP (U-21) koje su me doveli na 6. mjesto na rang listi (U21), dok sam na seniorskoj rang listi zauzeo 70. mjesto”, kaže Dujaković.

Sjajni Banjalučanin je posebnu zahvalnost uputio trenerima Borisu Popoviću i Branku Derajiću od kojih ima veliku podršku.

“Od njih imam veliku podršku i bez njih ne bi bio ovako cijenjen karatista kao što jesam. Zahvalnost naravno na prvom mjestu zaslužuje porodica koja mi je najveća podrška u privatnom životu”, ističe član Karate kluba Energija i dodaje:

“Pored rezultata drago mi je što Ministarstvo porodice omladine i sporta prati moje rezultate i što se moje ime našlo među najboljim sportistima Republike Srpske”.

Pred Dujakovićem je još mnogo izazova, ali i uspjeha. Prvi naredni cilj biće napad na medalju na Evropskom prvenstvo do 21 godine koje se održava u Pragu u februaru 2022. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije