Ostali sportovi

Počela vakcinacija olimpijskog tima BiH

Počela vakcinacija olimpijskog tima BiH
Foto: OK BiH | Počela vakcinacija olimpijskog tima BiH

Nakon višemjesečnog zalaganja Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine zajedno sa Ministarstvom civilnih poslova Bosne i Hercegovine je omogućio vakcinisanje protiv virusa korona sportistima i članovima delegacije - potencijalnim i sigurnim učesnicima Olimpijskih igara u Tokiju.

Tim povodom su danas sportisti, treneri i članovi delegacije, koji su se odazvali pozivu, vakcinisani Pfizer vakcinom protiv virusa kovid-19 u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru.

„Za sportiste koji su trenutno na takmičenjima biće omogućen drugi termin vakcinacije u skladu sa njihovim trenažnim i takmičarskim rasporedima, a nadamo se već u toku sljedeće sedmice“, saopšteno je iz Olimpijskog komiteta BiH.

Predsjednik OK BiH, Marijan Kvesić se zahvalio Ministarstvu civilnih poslova Bosne i Hercegovine i Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru, što su obezbijedili imunizaciju bh tima.

„Ovo će zasigurno doprinijeti bezbjednijem učešću sportista, trenera i članova delegacije na Olimpijskim igrama u Tokiju“, istakao je Kvesić.

Među prvim sportistima koji su se vakcinisali bili su Larisa Cerić, Nedžad Husić i Adem Fetahović, koji su istakli da vakcinacija sportista, posebno u kontaktnim sportovima, predstavlja psihičko olakšanje pred odlučujuća takmičenja i pripreme za odlazak na Igre.

„Vakcinisanje je dobrovoljno i ne predstavlja uslov za učešće na OI Tokyo 2020, ali na ovaj način Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine želi omogućiti bh. timu bezbjedan odlazak i boravak na Igrama, što je u sklopu sa pripremnim aktivnostima OK BiH za učešće na najvećem višesportskom međunarodnom takmičenju“, navode iz OK BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije