Ostali sportovi

Počeo Prvi međunarodni džudo turnir "Zvornik open"

Počeo Prvi međunarodni džudo turnir "Zvornik open"
Foto: N.N. | Počeo Prvi međunarodni džudo turnir "Zvornik open"

ZVORNIK - U Zvorniku je danas otvoren Prvi međunarodni džudo turnir "Zvornik open" na kome učestvuje 55 klubova iz sedam zemalja sa više od 700 takmičara.

Džudo turnir otvorio je gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović, koji je istakao da ovu i slične manifestacije podržava grad Zvornik.

"Ovo je značajan sportski događaj za promociju Zvornika i džudo sporta uopšte", rekao je Stevanović i dodao da je ovaj turnir dugogodišnji plod rada svih koji su vezani za džudo u Zvorniku.

Stevanović je svim učesnicima turnira iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Austrije i Rumunije poželio što više dobrih sportskih rezultata i novih prijateljstava.

Predsjednik Džudo saveza Republike Srpske Ognjen Pavlović ocijenio je da je ovako dobro organizovan turnir, prije svega, u interesu i DŽudo saveza Srpske, svih džudo klubova i mladosti Republike Srpske koja je aktivno uključena u vlastiti i razvoj sporta.

"Posebno mi je drago što je ovaj turnir okupio ovoliki broj takmičara iz zemalja okruženja, što mu daje masovnost i naravno odlične sportske rezultate", rekao je Pavlović.

Predsjednik Džudo kluba "Srpski soko" iz Zvornika Dragan Božović podsjetio je da je ovaj klub u 22 godine postojanja postigao izvanredne rezultate osvajajući medalje na republičkim, državnim, balkanskim i evropskim prvenstvima.

"Imamo pet evropskih medalja u konkurenciji kadeta, juniora, seniora, pa čak i veterana", naglasio je Božović.

On je podsjetio da je sportista Džudo kluba "Srpski soko" Vasilije Vujićić osvojio prošle godine prvo mjesto na Internacionalnom takmičenju u Dubrovniku, prvo mjesto na Prvenstvu Republike Srpske, te prvo mjesto na Međunarodnom turniru na Palama i drugo mjesto na Međunarodonom turniru u Rumuniji.

Božović je dodao da u Džudo klubu "Srpski soko" aktivno trenira oko 200 sportista i zahvalio se svima koji su pomogli održavanje ovog turnira.

Organizator ovog turnira, koji se održava povodom 21. maja - Dana grada, je Džudo klub "Srpski soko", a pokrovitelj je grad Zvornik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije