Ostali sportovi

Podrška Mozzarta sjedećoj odbojci: Oprema za IOK Borac

Podrška Mozzarta sjedećoj odbojci: Oprema za IOK Borac
Foto: Ustupljena fotografija | Podrška Mozzarta sjedećoj odvojci: Oprema za IOK Borac

Za ekipu Invalidskog odbojkaškog kluba Borac iz Banjaluke invaliditet nije prepreka, već samo dodatni podsticaj za uspjehe.

To dokazuju brojnim osvojenim titulama i činjenicom da u svojim redovima imaju reprezentativce dvije republike i osvajača paraolimpijske medalje. Njihova postignuća primjetili su u kompaniji Mozzart, pa su ih nagradili novom opremom.

"Mozzart je jedna od rijetkih kompanija koja je prepoznala značaj sporta za invalidna lica, kao i naše uspjehe, te nas podržali u radu. Članovi kluba su pozitivno iznenađeni ovom donacijom, kvalitet opreme je odličan, pa ćemo je nositi već na narednom takmičenju", kaže Stevan Crnobrnja, kapiten Invalidskog odbojkaškog kluba Borac.

Klub je osnovan prije desetak godina kao mjesto okupljanja lica sa invaliditetom. Ubrzo su iz rekreativnog prerasli u profesionalni klub sa 20-ak igrača i od tada samo ređaju uspjehe. Prošle godine osvojili su Prvenstvo RS, Prvenstvo Srbije, Kup RS kao kao i prvo mjesto na Zlatnoj ligi nacija u Sarajevu početkom godine. Njihov kapiten i reprezentativac Stevan Crnobrnja u Banjaluku je donio prvu paraolimpijsku medalju sa igara u Tokiju kao i zlato sa Evropskog prvenstva u Turskoj. Ovaj uspješni tim iznjedrio je čak šest reprezentativaca koji nastupaju za BIH i Srbiju.

Svoje uspjehe nastaviće da ređaju i iduće sedmice na Final four-u u Srbiji gdje će nastupiti u novoj Mozzart opremi.

"Redovno pružamo podršku sportskim klubovima širom BiH, kao i udruženjima osoba sa invaliditetom. Zbog toga je saradnja sa klubom, koji je jedan od najuspješnijih u sjedećoj odbojci, logičan nastavak našeg društveno odgovornog rada. Sve pohvale na sjajnim rezultatima i da u Mozzart opremi osvoje još brojne medalje", kaže Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije