Ostali sportovi

Pogledajte kakva je atmosfera bila na Banjalučkom polumaratonu

Pogledajte kakva je atmosfera bila na Banjalučkom polumaratonu
Foto: N.N. | Pogledajte kakva je atmosfera bila na Banjalučkom polumaratonu

Srđan Samardžić atletičar iz BiH i Teodora Simović iz Srbije pobjednici su petog Banjalučkog polumaratona, koji je održan pod sloganom "Ovo je i tvoja trka, tvoj grad".

Samardžič je danas 21,1 kilometar prešao za 1:10:36 časova, a slavio je ispred sunarodnika Alije Imamovića (1:14:52) i Srete Krstića (1:18:47).

"Uživao sam u trčanju i presrećan sam, prije svega što sam ostvario dobar rezultat. Cijelu trku sam sam trčao tako da sam prezadovoljan rezultatom. Pobijediti na petom Banjalučkom polumaratonu je veliki uspjeh za mene, jedan od najvećih do sada", rekao je Samardžić.

Simovićeva je pobijedila u vremenu 1:18:58 časova. Druga je bila Mađarica Tunde Sabo (1:19:40), a treća je kroz cilj prošla Amela Trožić iz BiH (1:23:50).

"Pre osam dana sam tračala u Skoplju maraton, a odlučila sam da dođem u Banjaluku jer je prošle godine bilo predivno. Prezadovoljna sam, nosim titulu kući, bilo je lepo, organizacija je bila na zadiviljujućem nivou... Nadam se da su svi trkači uživali i da ćemo se videti naredne godine na istom mestu", istakla je Simovićeva.

Među brojnim učesnicima bili su Miladin Dragojević, slijepi trkač i sada već dobro poznato ime ljubiteljima atletike na našim prostorima, koji je trčao sa Darkom Savićem, najboljim sportistom RS za 2018.

Danas su održane još tri trke. Pobjednik Mg Mivela Banjalučkih 10 kilometara je bh. atletičar Osman Junuzović. Belmin Mrkanović (BiH) je bio drugi, a treći Božidar Vujić (BiH). U ženskoj konkurenciji je slavila Nevena Jovanović iz Srbije, druga je bila bh. olimpijka Lusija Kimani, a treća je kroz cilj prošla Evelina Marić (BiH).  U Telegroup štafetnom polumaratonu najbolji su bili Maraton tim iz Broda (ženska štafeta), Kobre iz Srbije (mješovita štafeta) i Vlasenica (muška štafeta).

Najbrži u trci zadovoljstva Nektar fun run bio je Rajko Todorović iz Čelinca koji je osvojio 250.000 mililitara Nektar piva. U trci su učestvovali rekreativci, djeca na biciklima, trotinetima, rolerima, roditelji sa bebama u kolicima, bake, deke...

"Izuzetno smo zadovoljni, nemamo još precizne podatke, ali u tri nedjeljne trke je bilo više od 2.000 učesnika. Izuzetna stvar je što je domaći takmičar, Srđan Samardžić, pobedio, slavila je i Teodora, možda najbolja srpska maratonka... Malo je fun run trka zakazala zbog najavljene kiše, ali imali smo još jedan lijep događaj", rekao je Vladimir Selec, direktor Banjalučkog polumaratona kojem su prisustvovali Sonja Davidović, ministar porodice, omladine i sporta RS, koja je otvorila peti polumaraton, te Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Ova sportsko-rekreativna manifestacija, koja je počela subotnjim Bambini maratonom, imala je i humanitarni karakter, tako da su učesnici imali mogućnost da kupe humanitarni broj i na taj način doniraju određen iznos Udruženju samohranih roditelja "Ponos" i Udruženju građana "Zdravo da ste".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije