Ostali sportovi

Poljska u maratonskom meču srušila san odbojkaša Srbije

Poljska u maratonskom meču srušila san odbojkaša Srbije
Foto: CEV | Poljska u maratonskom meču srušila san odbojkaša Srbije

Odbojkaši Srbije izgubili su u četvrtfinalu Evropskog prvenstva od Poljske 3-1 (26:28, 25:15, 36:34, 25:17).

Ovom porazom u italijanskom Bariju selekciji Igora Kolakovića ugašen je san o plasmanu u polufinale kontinentalnog takmičenja i eventualnom osvajanju medalje.

Odbojkašima Srbije poraz u četvrtifinalu teško pada s obzirom da ih na ovom takmičenju dosad niko nije pobijedio.

Bio je ovo maratonski meč koji je trajao skoro dva i po sata. Uprkos porazu Srbija je pružila solidan otpor favorizovanim Poljacima.

Najbolji Poljak bio je Lukaš Kačmarek sa 21 poenom, dok je Vilfredo Leon dodao 19 poena. Kod Srbije Dražen Luburić osvojio je 19 poena, a Miran Kujundžić sakupio je 18 poena.

Tokom cijelog prvog seta rezultat je bio tijesan pa se došlo do 25:25, međutim u nastavku se odbojkaši Srbije bili staloženiji i napravli su dva poena razlike. "Orlovi" su uzeli taj prvi set 26:28.

U drugom setu gledali smo sasvim drugu sliku. Blijeda igra Srbije u napadu i odbrani dovela je do čak 10 poena razlike u korist Poljaka. Tim predvođen srpskim selektorom Nikolom Grbićem dobio je ovu dionicu rezultatom 25:15.

U trećem setu meč se vratio u egal igru pa se igralo poen za poen. Srbija je imala 10:9, da bi se u toj rezultatskoj klackalici došlo do 20:19 za Poljake. I u narednim poenima gledali smo pravu dramu u ovom maratonskom setu. Prednost se smjenjivala iz servisa u servis, a nakon odigranih 70 poena Poljska je iskoristila osmu set loptu za preokret od 2:1 u setovima

Egal igra nastavljena je u četvrtom setu, ali Poljaci dobrim blokom prave razliku od tri poena (13:10). Nakon srpskog tajm-auta nije se mnogo promijenilo, Poljaci dolaze do četiri poena razlike i održavaju tu prednost zahvaljujući servis greškama odbojkaša Srbije. Na kraju Poljaci bježe na osam razlike i osvajaju četvrti set za pobjedu i ulazak među četiri najbolje reprezentacije Starog kontinenta.

Poljska će u polufinalu Evropskog prvenstva igrati protiv Slovenije u četvrtak u Rimu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije