Ostali sportovi

Posljednji ples "Posljednjeg cara"?

Posljednji ples "Posljednjeg cara"?
Foto: TASS Photo via Newscom/Pixsell | Posljednji ples "Posljednjeg cara"?

Ruski MMA borac Fjodor Emelijanenko, prema mnogima najveći teškaš u istoriji sporta, trebalo bi da u januaru 2023. godine da nastupi u profesionalnom "kavezu" posljednji put u proslavljenoj karijeri, koja traje od 2000. godine.

Kako prenosi TASS, 45-godišnji Emelijanenko je na konferenciji za medije u Moskvi nagovjestio povlačenje početkom naredne godine.

"Imam još tu jednu borbu na ugovoru sa Belatorom. Posljednju borbu, najvjerovatnije. Vidjećemo. Ona će se održati u januaru", kazao je Fjodor Emelijanenko, poznat pod nadimkom "Poslednji car", legendarni šampion organizacije Prajd i višestruki svjetski prvak u borilačkoj vještini sambo.

I dalje nije zvanično objavljeno, ali pretpostavlja se da će promocija Belator organizovati veliku priredbu u Moskvi, a da će posljednji protivnik za Emelijanenka biti Rajan Bejder, aktuelni prvak te organizacije u teškoj kategoriji.

Bejder je pobjedio Emelijanenka početkom 2019. godine, ali je borac iz okoline Belgoroda u međuvremenu upisao dvije pobjede nokautima u prvoj rundi.

"Fjodor mi je rekao da želi da se povuče u Moskvi, ali još nismo razgovarali sa Bejderom o tome. Znate kako, teško je odbiti Fjodora, recimo to tako. Mi razmišljamo o tome, ali dogovor je još daleko", kazao je Skot Kouker, prvi čovjek Belatora, a prenosi Sport klub.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije