Ostali sportovi

Posrnuće asa biciklizma, pijan napao prostitutku

Posrnuće asa biciklizma, pijan napao prostitutku
Foto: N.N. | Posrnuće asa biciklizma, pijan napao prostitutku

Bivši profesionalni njemački biciklista Jan Ulrih uhapšen je u hotelu u Frankfurtu pod optužbom za napad i nanošenje ozbiljnih povreda i ovo mu je drugo hapšenje za pet dana.

On je prije nekoliko dana bio uhapšen i na Majorki jer je ušao na imanje njemačkog glumca Tila Švajgera. U novi sukob sa zakonom je došao nakon optužbi da je napao prostitutku.

Proslavljeni biciklista, osvajač prestižnog Tur d' Fransa 1997, olimpijski pobjednik u drumskoj trci na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. i dvostruki svjetski šampion na hronometar (1999, 2001), pao je u najdublje očajanje od kako je sudskom odlukom odvojen od bivše supruge i njihova dva sina. Utjehu je našao u alkoholu, ali je počeo često uzimati i droge.

S pomućenom sviješću izgleda da je postao nezgodan i po okolinu. Prostitutka, na koju je, kako se navodi, 44-godišnji Ulrih fizički nasrnuo, obratila se hotelskom osoblju koje je odmah pozvalo policiju.

Prije nekoliko dana Ulrih se sukobio s poznatim njemačkim glumcem, inače svojim komšijom u luksuznom odmaralištu na Balearima. Njih dvojica su, po glumčevim riječima, bili u dobrim odnosima, ali se to promijenilo onda kad je Ulrih počeo da se odaje porocima. Na Majorki mu je u pijanom stanju prvo "nalegao" na zvono, a pošto Švajger nije htio da ga takvog pusti kod sebe, ovaj mu je nasilno ušao u kuću, razvalivši vrata. Došlo je do fizičkog obračuna, a razdvojila ih je policija, koja je uhapsila Ulriha.

Njemački biciklista, koji je još pet puta bio drugi na najčuvenijoj trci u Francuskoj, imao je i ranije posla s organima reda. Prošle godine u Švajcarskoj je osuđen na 21 mjesec uslovnog zatvora zbog prebrze vožnje pod dejstvom alkohola. U intevjuu "Bildu" je kazao da mu je život razoren jer ne može da viđa sinove i da je zbog toga počeo da prodaje dušu đavolu.

Karijeru je završio 2007. godine, a godinu dana ranije je izbačen sa Tur d' Fransa zbog optužbi za doping. Tokom istrage ekspert za doping Varner Frank je kazao da Ulrih treba da plati 35.000 evra zbog dopinga, a sud u Njemačkoj je to odbacio zbog nedovoljno dokaza. Kasnije su iz njegove kuće dok je on bio na medenom mjesecu uzeti DNK uzorci. Istraga je zatvorena 2008, a Ulrih je proglašen nedužnim.  Godine 2012. Svjetska antidoping agencija (WADA) ga je proglasila krivim za doping i poništeni su mu svi rezultati od maja 2005. Ulrih je 2013. priznao da je koristio doping sredstva, ali je odbio da vrati medalje.

(Agencije)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije