Ostali sportovi

Potpisan sporazum o saradnji odbojkaških saveza BiH, Hrvatske i Crne Gore

Potpisan sporazum o saradnji odbojkaških saveza BiH, Hrvatske i Crne Gore
Foto: Ilustracija | Potpisan sporazum o saradnji odbojkaških saveza BiH, Hrvatske i Crne Gore

Sporazum o saradnji Odbojkaškog saveza BiH, Hrvatskog odbojkaškog saveza i Odbojkaškog saveza Crne Gore potpisan je danas u prostorijama Olimpijskog komiteta BiH u Sarajevu, a zajednički cilj je edukacija i razvoj odbojke na ovim prostorima.

Pomenuti savezi će na osnovu sporazuma aplicirati za sredstva IPA fondova, sa namjerom da realizuju Projekat prekogranicne saradnje i pomirenja, a ciljevi projekta su edukacija djece, trenera i sudija.

Biće organizovani zajednički treninzi, seminari i radionice, te periodična testiranja djece. Takođe je planirano da mladi sportisti, tri puta godišnje, učestvuju na turnirima mladih reprezentacija gradova, kao i da učestvuju u zajedničkim kampovima pod nadzorom stručnjaka sa licencom FIVB.

Alija Fatic, predsjednik OS BiH istakao je zadovoljan sporazumom koji ce  dodatno učvrstiti dobru saradnju tri saveza i dodao:

"Potpisivanje sporazuma je preduslov za kandidaturu za projekte IPA fondova, a raspisivanje konkursa očekuje se u aprilu. OS BiH neće ništa samostalno raditi, tri saveza se udružuju u projektu i svi sadržaji koje ćemo realizovati u prostorima Hrvatske, Crne Gore i BiH bice zajednicki."

Ante Baković, predsjednik HOS, između ostalog je rekao da je Hrvatska kao članica Evropske unije spremna u svakom pogledu preuzeti inicijativu za bilo koji projekat koji može donijeti dobro u sve tri federacije, dok je prvi čovjek OS CG Cvetko Pajković istakao da je srećan što se savezi i na ovaj način povezuju, te da je obaveza saveza da stvori što bolje uslove za bavljenje odbojkom, ali i za edukaciju i razvoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije