Ostali sportovi

Potpisana Deklaracija o osnivanju Regionalne lige u boksu

Potpisana Deklaracija o osnivanju Regionalne lige u boksu
Foto: Ilustracija | Potpisana Deklaracija o osnivanju Regionalne lige u boksu

Deklaracija u osnivanju regionalne lige u boksu u kojoj će učestvovati klubovi iz šest zemalja bivših članica SFRJ potpisana je danas u Beogradu.

Potpis na Deklaraciju stavili su ovlašćeni predstavnici saveza Blažo Šaranović (Crna Gora), Baze Donevski (Makedonija), Ivan Matković (Hrvatska), Nenad Borovčanin (Srbija) i Milenko Tomic (BiH). Predstavnik Slovenije nije bio u mogućnosti da prisustvuje ovom istorijskom sastanku, ali je Bokserski savez Slovenije naknadno potpisao ovaj dokument.

Kako se nvodi u saopštenju, Savezi su se usaglasili i potpisali Deklaraciju, koja se javlja kao potreba za uspostavljanjem održivog takmičenja najvišeg nivoa kvaliteta za region. Definisani su pravci međusobne saradnje, zajedničkog djelovanja i saradnje, sve u duhu promocije tolerancije, kulture mira i dijaloga, ali i jačanju boksa kao sporta na ovim prostorima.

Regionalna liga u boksu bivših jugoslovenskih zemalja je klupsko takmičenje koje će imati i zajedničke organe: Nadzorni odbor i Sekretarijat. Ovi organi će imati za zadatak da obezbijede neophodne programske i logističke uslove za nesmetano uspostavljanje i funkcionisanje lige.

Nadzorni organ predstavlja izvršno tijelo koje će činiti predsjednici svih šest zemalja učesnica Regionalne lige, a Sekretarijat je operativno tijelo koje će činiti sekretari svih saveza koji čine ligu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije