Ostali sportovi

Povratak boksa u grad na Vrbasu: Slavija domaćin prva dva kola Regionalne lige

Povratak boksa u grad na Vrbasu: Slavija domaćin prva dva kola Regionalne lige
Foto: Velibor Tripić | Povratak boksa u grad na Vrbasu: Slavija domaćin prva dva kola Regionalne lige

Od 30. septembra do 1. oktobra zaljubljenike u boks u gradu na Vrbasu očekuje pravi borilački spektakl.

Bokserski klub "Slavija" iz Banjaluke biće domaćin dva kola Regionalne bokserske lige, a učešće pored banjalučkog bokserskog velikana, uzeće još devet regionalnih ekipa: BK Željezničar iz Sarajeva (BiH), Nikšić iz Crne Gore, Maribor iz Slovenije, Zadar iz Hrvatske, Skoplje iz Makedonije, kao i četiri ekipe iz Srbije, Sombor, Loznica, Novi Pazar i Radnički iz Beograda. 

Dalibor Petković, predsjednik Organizacionog odbora prvog kola i nekadašnji bokser "Slavije" naglašava da je ovaj klub uspio obezbijediti da više od 100 takmičara iz šest zemalja učestvuje na ovom turniru. 

"Sutra počinje polufinale, biće održano 35 borbi. U subotu finalnih 17 borbi pravi spektakl. Hvala Vladi RS, kabinetu Gradonačelnika i Nenadu Borovčaninu, predsjedniku BS srbije. Obećavamo spektakl", rekao je Petković.

Vladan Kljaljić, trener u BK "Slavija" ističe da je bilo jako malo vremena za pripremu boksera, ali da se nada u odličan rezultat. 

"Bokseri su spremni. Podsjećam, za kratko vrijeme je odlučeno da BK 'Slavija' nastupi ovdje jer se 10 godina ne takmičimo na ovom niovu. Naš motiv je ulazak u plej of", kaže Kljaljić.

Leo Cvitanović, jedan je od boraca koji će predstavljati BK "Slavija". Ovaj borac, koji je prošle godine nastupao je za biljeljinski "Radnik" ističe da mu je čast što će nastupati za "Slaviju". 

"Ovdje su ponikli mnogi šampioni poput Beneša i Antona Josipović. Cilj je borba za titulu. Svaki događaj biće dva kola i imaćemo priliku da odradimo dva meča ukoliko pobijedimo u prvoj kolu. Ja nastupam u poluteškoj kategoriji do 85 kila. Očekujem dobre mečeve, biće dobrih protivnika".

Predrag Bartula, regionalni supervizor i delegat na Regionalnoj ligi pojašnjava da će se liga igrati po turnirskom sistemu. 

"Pobjednici sutra nastupaju prekosutra. Turnirski sistem takmičenja je prilagođen da svako nastupa sa svakim, a pobjednici će uvijek imati priliku da na svakom turniru nastupe po dva puta", rekao je Bartula i dodao da se nada da će BK "Slavija" biti i na završnom turniru na kome će nastupiti četiri najbolje ekipe. 

"Drugi turnir biće u Nikšiću, treći u Skoplju. Tu će se iskristalisati ko i šta. Na završnom turniru nadam se da će biti i Slavija. Znam sve dječake i momke koji su ušli ovdje. Dali smo priliku dva momka iz Banjaluke, četiri iz Istočnog Sarajeva, tri iz Bijeljine. Cvitanović može donijeti pobjedu Banjaluci", kazao je Bartula i naveo:

"Nećemo se obrukati, to je sigurno", poručio je Bartula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije