Ostali sportovi

Probleme sa Sport klubom rješiti u roku od 15 dana

Probleme sa Sport klubom rješiti u roku od 15 dana
Foto: Ilustracija | Probleme sa Sport klubom rješiti u roku od 15 dana

SARAJEVO - Ministarstvo pravde BiH naložilo je Konkurencijskom savjetu BiH da o zahtjevu Asocijacije kablovskih operatera i distributera mrežnih usluga u BiH (AKOP) za izvršenje rješenja tog savjeta u slučaju "Sport kluba" mora odlučiti u roku od 15 dana.

"Očekujemo da će nakon pune dvije godine držanja predmeta 'Sport klub' u fioci Konkurencijski savjet BiH konačno obezbijediti izvršenje rješenja te da će to izvršenje omogućiti da svi građani bez ikakve diskriminacije mogu pratiti važne sportske događaje na kanalima Sport kluba", saopšteno je iz Asocijacije kablovskih operatera i distributera mrežnih usluga u BiH (AKOP).

Podsjećanja radi, AKOP već godinama od Konkurencijskog savjeta BiH traži zaštitu od monopola TV kanala Sport klub na tržištu BiH s obzirom na to da vlasnik tog kanala diskriminiše kablovske operatere u BiH i ne dozvoljava im da pod jednakim uslovima za sve preuzimaju signal. 

Signal ovoga, po mnogim mišljenjima najboljeg sportskog kanala na ovim prostorima trenutno je dostupan samo operaterima koji su vlasnički povezani sa Sport klubom, što predstavlja zloupotrebu monopolskog položaja. U suštini AKOP traži da svi oni koji se bave kablovskom televizijom pod jednakim uslovima dobiju i plaćaju Sport klub.

Problemima s emitovanjem Sport kluba na teritoriji BiH Konkurencijski savjet BiH već se bavio, a 2013. godine kompaniji u čijem vlasništvu je taj sportski kanal, a iza koje stoji Dragan Šolak, biznismen porijekom iz Srbije, izrekla je kaznu od 125.000 KM, koja je uredno plaćena, međutim dio u kojem se govori da u roku od 60 dana pod jednakim uslovima mora da zaključi ugovor sa svim zainteresovanim operaterima nikada nije ispoštovan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije