Ostali sportovi

Prodaje auto zbog OI

Engleski sprinter Lion Baptist odlučio je da proda sportski automobil kako bi se riješio bolova u leđima i povećao šanse za dobar rezultat na Olimpijskim igrama u Londonu.

Baptist je na Igrama Komonvelta 2010. godine osvojio zlato na 200 metara i u štafeti 4x100 metara, ali potom nije uspio da se plasira na Svjetsko prvenstvo koje je bilo na programu 2011. Zbog toga je britanski atletičar odlučio da se koncentriše samo na stazu, pa je prodao sportski automobil, zbog kojeg je imao jake bolove u leđima.

"Nažalost, povrijedio sam leđa tokom dvoranske sezone i nisam tri ili četiri nedjelje mogao da se pomjeram. Bila je to samo moja krivica. Kupio sam jeftin sportski automobil, a pošto ima veoma nisko tlo, stalno sam se savijao", rekao je Baptist, a prenio Eurosport.

On je još istakao:

"Ali, imao sam i sreće jer je sve moglo da bude ozbiljnije. Nema potrebe da naglašavam da se moram 'otarasti' tog automobila, jer mi je sad najbitniji komfor. Ovaj slučaj mi je pokazao da moram da obraćam pažnju na detalje, jer oni prave veliku razliku."

Baptist je sada srećan jer nema problema sa povredom i uvjeren je da će takmičenje u Londonu dočekati zdrav i u dobroj formi. Da li će tako i biti, znaćemo uskoro, jer će Olimpijske igre u Londonu biti održane od 27. jula do 12. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije