Ostali sportovi

Prvakinja Evrope koja osvaja srca mnogih

Prvakinja Evrope koja osvaja srca mnogih
Foto: N.N. | Prvakinja Evrope koja je osvaja srca mnogih

Kao dijete je maštala da postane astronaut, a danas je jedna od najboljih i najljepših odbojkašica svijeta.

Zehra Guneš (24) je jedna od najpopularnijih i najtrofejnijih odbojkašica u Turskoj. Četvorostruki je šampion Turske, isto toliko trofeja ima i u Kupu. Tri puta je osvajala Ligu šampiona, dvostruki je klupski svjetski prvak. Sve je to osvojila sa ekipom Vakifbank za koju igra od početka karijere. Sa Turskom je postala i prvak Evrope prošle godine. 

Igra na poziciji srednje blokerke i po mnogima je toj poziciji najbolja na svijetu. Koliko je popularna govori podatak da je na Instagramu blizu četiiri miliona ljudi, među kojima je i Kevin Durent. Postala je omiljena i osvojila  srca mnogih Turaka nakon što je pružila ruku pomoći nekoliko turskih porodica koje su izgubile domove zbog razornog zemljotresa. 

Kao mala nije pokazivala interes za sport. Visoka je 197 cm, što joj je donosilo probleme u mladosti. 

"Željela sam da sjedim u prvom redu u razredu jer sam svoje školovanje shvatala zaista ozbiljno. Ali drugima je to smetalo, pa sam uvijek morala biti na kraju razreda. I ja sam kao dijete sanjala da jednog dana postanem astronaut. Ali onda sam pročitala da to ne bi bilo moguće zbog visine. Sada se smijem tome, ali tada sam se osjećala užasno", rekla je jednom prilikom. 

Zanimljivo je da je tokom OI u Tokiju naprosto zaludila navijače, a od brojnih Korejaca je dobijala ponude za brak.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije