Ostali sportovi

Prvi put u istoriji: Rusija domaćin Svjetskog prvenstva u odbojci

Prvi put u istoriji: Rusija domaćin Svjetskog prvenstva u odbojci
Foto: Ilustracija | Prvi put u istoriji: Rusija domaćin Svjetskog prvenstva u odbojci
N.N.

Svjetsko prvenstvo u odbojci 2022. godine u muškoj konkurenciji biće održano u Rusiji, izvijestila je služba za medije Ruske odbojkaške federacije (VFV).

Izbor zemlje domaćina Svjetskog kupa 2022. godine održan je na Kongresu Međunarodne odbojkaške federacije (FIVB). Odlučeno je da će gradovi u kojima će se održati turnir i vremenski raspored takmičenja biti određeni u upravnom odboru Međunarodne odbojkaške federacije sredinom februara 2019. godine.

„Ponosan sam što mogu da vas obavijestim da će Rusija biti domaćin Svjetskog prvenstva u odbojci 2022. godine!“, rekao je predsjednik Ruske odbojkaške federacije Stanislav Ševčenko.

„Međunarodna federacija povjerila je takav značajan turnir Rusiji i to je velika čast i odgovornost za nas. Naša zemlja ima bogatu istoriju organizacije sportskih turnira kao što su Svjetsko prvenstvo u odbojci 1952. i 1962. godine, Olimpijske igre 1980. u Moskvi, Olimpijske igre u Sočiju, Svjetsko prvenstvo u fudbalu. U to vrijeme, u SSSR i kasnije u Rusiju, došli su da se takmiče za zlatne medalje u međunarodnim takmičenjima najbolji sportisti u mnogim sportovima, a sada ovaj veličanstveni niz nastavlja Svjetsko prvenstvo u muškoj odbojci 2022. godine“, istakao je Ševčenko.

„Ovaj turnir je poklon našim navijačima, sportistima, veteranima, rukovodstvu zemlje i svim zainteresovanim ljudima. Postoji puno navijača u našoj zemlji koji zaslužuju da vide zvijezde svjetske odbojke u Rusiji“, rekao je on.

Proces prijava kandidata domaćina za turnir je započeo u septembru.

Svjetsko prvenstvo u odbojci se održava svake četiri godine. Prvenstva za muške timove održavaju su od 1949. godine, a od 1952. se igraju turniri za ženske ekipe. Dva puta je prvenstvo za muškarcima održano u SSSR-u, 1952. i 1962, a za žene — tri puta 1952, 1962. i 1978. godine.

Rusija nikada do sada nije bila domaćin svjetskog prvenstva u odbojci.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Izdvojeno
Najčitanije