Ostali sportovi

Prvoligašu iz Gradiške stigla oprema iz Mozzarta

Prvoligašu iz Gradiške stigla oprema iz Mozzarta
Foto: Ustupljena fotografija | Prvoligašu iz Gradiške stigla oprema iz Mozzarta

Klub malog fudbala Boračka osnovan je prije samo tri godine na inicijativu mladih sportista iz Gradiške, a već su ostvarili velike uspjehe.

Čim su počeli da se takmiče, ušli su u top pet Prve lige Srpske, a prethodnu sezonu su završili na trećoj poziciji.

U narednoj žele da osvoje sam vrh Prve i plasiraju se u Premijer ligu BIH. To bi moglo da im se ostvari u novim dresovima koje im je, kao znak podrške, donirala kompanija Mozzart.

"Ova donacija nam mnogo znači. Imali smo samo jednu garnituru dresova koju smo koristili tri godine i već je bila dotrajala. Momci su se veoma obradovali jer možemo višestruko da koristimo ovu opremu. Mnogo hvala Mozzartu na ovom poklonu, opravdaćemo njihovo povjerenje", kaže Goran Glavaš, sportski direktor KMF Boračka, Gradiška.

Njihov tim čini 26 članova seniorske selekcije, a nedavno su pokrenuli i Školu fudbala. U kratkom roku uspjeli su da okupe 38 polaznika uzrasta do 16 godina, među kojima su i tri djevojčice.

Klub ima skromne finansije, manju podršku im pruža Grad Gradiška, a sve ostale potrebe finansiraju članovi i prijatelji kluba. Samim tim, donacija u Mozzartovoj akciji "Novi dresovi za nove šampione" im još više znači, pa poručuju da će u njima igrati i prijateljske i prvenstvene utakmice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije