Ostali sportovi

Prvotimac Mladosti Mlađan Lukić se nada novoj tituli

Prvotimac Mladosti Mlađan Lukić se nada novoj tituli
Foto: N.N. | Prvotimac Mladosti Mlađan Lukić se nada novoj tituli

Naše ambicije su kao i svake godine, i ove sezone želimo da osvojimo duplu krunu, poručio je prvotimac brčanske Mladosti i libero najbolje bh. ekipe Mlađan Lukić.

Nakon osvojenog Kupa BiH, šestog u istoriji, pred izabranicima Branka Mišića je završnica plej-ofa za prvaka, gdje će sloviti za najvećeg favorita za osvajanje šeste uzastopne titule. Sezona za višestrukog prvaka BiH zasad teče po planu, iako su se tokom sezone susretali s problemima.

"Tokom sezone, bilo je dosta oscilacija u našim redovima. Prije završnice Kupa zbog privatnih razloga nas je napustio tehničar Žarko Kisić. Niz povreda također nas je sputavao, međutim uspjeli smo to da saniramo i uzmemo Kup. Sada nam ostaje liga, gdje je cilj jasan, odbrana titule", kaže sjajni 23-godišnji Lukić.

Mladost polufinalnu seriju protiv banjalučkog Borca počinje već danas (petak) u Banjaluci, a nekadašnji odbojkaš Jedinstva i Radnika očekuje da njegov tim već u prvom susretu napravi veliki korak ka finalu.

"Ekipa Borca nema šta da izgubi, ući će u meč opušteno, to je sigurno, a na nama je da se šampionski ponesemo i pobjedom u 'Boriku' odradimo 70 posto posla za finale", ističe jedan od najboljih bh. odbojkaša na svojoj poziciji i dodaje:

"Kao glavnog konkurenta vidim ekipu Kaknja, koja ove godine ima jako dobru ekipu. Oni igraju protiv Domaljevca, koji može da iznenadi, ali ipak Kakanjci su favoriti za ulazak u finale.

Mlađanove sjajne igre tokom ove i prethodnih sezona nisu ostale nezapažene, te se njegovo ime našlo na širem spisku Edina Bakovića, selektora odbojkaške reprezentacije BiH, za CEV Srebrnu ligu.

"Nakon pet godina na noge se diže seniorska reprezentacija. Šteta je, naravno, što dosta mladih momaka koji imaju kvalitete nije imalo šansu da se pokaže na nekim od takmičenja u tih nekoliko godina, ali dobro je što se ponovo počinje raditi i što ima ljudi koji se zalažu za to.  Prije nekoliko dana sam saznao da se nalazim na širem spisku. Ostaje još mjesec do kraja prvenstva, tako da ćemo uskoro saznati koga će selektor Baković pozvati na pripreme koje počinju 12. maja. Na nama je da se pokažemo i da dokažemo da se i u BiH igra dobra odbojka, jer stvarno tu ima dosta talentovanih momaka", naglašava već tri godine član šampionske generacije Mladosti.

Prva polufinalna utakmica plej-ofa između Borca i Mladosti igra se danas od 18 sati. Igra se na dvije pobjede, a polufinalni okršaj Kaknja i Domaljevca kreće u subotu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije