Ostali sportovi

Radišković za "Nezavisne": Atmosfera među nama dovela nas je do uspjeha

Radišković za "Nezavisne": Atmosfera među nama dovela nas je do uspjeha
Foto: N.N. | Radišković za "Nezavisne": Atmosfera među nama dovela nas je do uspjeha

Emocije, strast, nevjerovatna želja za uspjehom i na kraju kvalitet koji je isplivao na vidjelo, vinuli su žensku odbojkašku reprezentaciju BiH u orbitu. Do sada su bile u sjeni svih drugih, a plasmanom na prvi Evrovolej i osvajanjem CEV Srebrne lige bh. odbojkašice su prvi put u istoriji postale vodeća sportska vijest u BiH.

Pulenke Stevana Ljubičića svojim nastupima u proteklih nešto više od mjesec dana definitvno su kupile srca navijača širom BiH. Iako ih većina nije ni poznavala, dvije Edine, Anđelka, Milana, Dajana, Milica, Iman, Elena i druge danas su postale prepoznatljive široj javnosti u BiH, koja im je od prvog dana pružila podršku. Jedna od onih koja je izgarala na terenu i koja je uz Edinu Begić i Dajanu Bošković nosila bh. tim je Anđelka Radišković (29).

Drugi poenter u bh. reprezentaciji u proteklim kvalifikacijama (67 poena) i Srebrnoj ligi (89) govorila je za "Nezavisne" o utiscima nakon paklenog ritma u protekla dva mjeseca, koliko su provele zajedno.

"Prije svega želim da zahvalim svima na besprijekornoj podršci. S obzirom na to da smo napravile istorijski uspjeh, što nije mala stvar za našu državu, smatram da će utisci doći kroz nekoliko dana i da ćemo tek tada biti svjesne šta smo i koliko smo postigle. Ali mogu da kažem da sam jako srećna", kaže sjajna Dobojka i odbojkašica slovenačkog Kalcita.

Selektor Ljubičić je definitivno posložio sve kockice u ovoj ekipi, a mnogi kažu, pa i same igračice, da je formula uspjeha atmosfera koja vlada u ovom zdravom kolektivu.

"Naš jedini cilj kroz ovu pustolovinu jeste buđenje svijesti i podizanje odbojke na viši nivo. Slika svega što ste imali priliku gledati preko malih ekrana jeste zaista takva. Između nas vlada jedna predivna atmosfera i mogu da kažem da sam jako ponosna na svoj tim, jer je to bila najbitnija stvar koja nas je dovela do uspjeha koji smo napravile", ističe Radiškovićeva.

Nakon 14 utakmica, u kojima su ostvarile devet pobjeda i pet poraza, bh. dame se od juče nalaze na zasluženom odmoru. Okupiće se ponovo narednog mjeseca, kada će krenuti pripreme za Evropsko prvenstvo, koje počinje u avgustu. Bh. odbojkašice se nalaze u jakoj grupi koja će se igrati u Beogradu, a sastaće se sa selekcijma Srbije, Rusije, Azerbejdžana, Belgije i Francuske.

"Trenutno smo u procesu rehabilitacije. Iskoristićemo ovih mjesec dana da se odmorimo i oporavimo. Zatim nastavljamo tamo gdje smo stale i nadamo se da ćemo priuštiti nešto neočekivano. Jedino pravo i iskreno jeste da smo mi ponosne što ćemo biti dio Evropskog prvenstva i naći se u grupi sa evropskim, svjetskim i olimpijskim prvacima. Što se mene tiče, najbolja sezona je iza mene. Ostajem u Kalcitu još jednu sezonu. Poslije toga možete da očekujete svašta. Trenutno sam fokusirana samo na Evropsko prvenstvo", zaključila je Anđelka Radišković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije