Ostali sportovi

Rebelsi kreću u novu sezonu

Rebelsi kreću u novu sezonu
Foto: N.N. | Rebelsi kreću u novu sezonu

Američki fudbal se igra i u Banjaluci a zato su zaslužni Rebelsi koji će u subotu početi pripreme za novu sezonu Razvojne lige BiH američkog fudbala.

Rebelsi su mlad kolektiv u bogatoj sportskoj porodici grada na Vrbasu a osnovani su 2018. godine kada se dvadesetak zaljubljenika okupilo i odlučilo da se okuša američkoj sportskoj "svetinji".

I ove sezone će u najpopularnijem sportu u SAD bitke voditi sa dva preostala bh. ligaša Sarajevo Spartansima i Tuzla Soltmajnersima.

"Trenutno nas je u klubu oko tridesetak, imamo 25 igrača i tri trenera a očekivanja u novoj sezoni su da pružimo bolje partije nego prošle sezone u Razvojnoj ligi a okušaćemo se i u Ligi Srbije“, kazao je Bojan Popović, trener i igrač Rebelsa.

Američki fudbal u BiH polako ali sigurno dobija sve više pristalica a da se radi o zahtjevonom ali i veoma zanimljivom i uzbudljivom sportu pokazalo je iovogodišnje finale američke NFL lige tj. popularni Superboul. Trofej Vinsa Lombardija ovaj puta je pripao ove sezone sjajnim Kanzas Siti Čifsima koji su u finalu nadigrali San Francisko Fortinajnerse.

Upravo je ovaj sportski spektakl bio odlična prilika da se Banjalučani još jednom upoznaju sa pravilima ali i čarima i zanimljivostima ovog sporta. Rebelsi su uz veliku podršku Američkog kutka u petak naveče uz druženje sa igračima i članovima kluba sumirali utiske sa 54. Superboula i najavili planove za narednu sezonu.

"I ovogodišnji Superboul je pokazao zašto je ovo sport broj 1 u SAD a mi želimo da i na ovim prostorima zaživi mnogo jače i da ima što više pristalica jer ova lijepa sportska priča to itekako zaslužuje, i ovim putem pozivamo sve koji žele da se okušaju u sportu koji zahtijeva ali i pruža mnogo. Naši treninzi su otvoreni za sve i besplatni su, a svi zainteresovani imaju priliku da dođu i da se upoznaju sa ovim sportom i pravilima igre. Želimo da budemo što bolji i uspješniji kako po pitanju rezultata tako i u popularizaciji američkog fudbala na voim prostorima", kaže Aleksandar Dragojević, predsjednik i igrač banjalučkih Rebelsa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije