Ostali sportovi

Regionalna odbojkaška liga u Brčkom i Banjaluci

Regionalna odbojkaška liga u Brčkom i Banjaluci
Foto: N.N. | Regionalna odbojkaška liga u Brčkom i Banjaluci

Regionalna liga u odbojci od naredne sezone, po svemu sudeći, igraće se i na bh. parketima. Do kraja sedmice učešće u MEVZA ligi (srednjoevropska liga) trebalo bi da potvrde prvaci BiH u obje konkurencije, ekipe Mladosti i Bimal Jedinstva, a u narednim danima konačni odgovor trebalo bi da stigne i iz ekipe Banjaluka volej.

Na temu učešća bh. klubova koji su dobili poziv da igraju u regionalnoj ligi održano je nekoliko sastanaka, a u narednih sedam dana klubovi će morati donijeti odluku o priključenju u MEVZA ligu. Da li će odbojkašice i odbojkaši iz Brčkog u narednoj sezoni igrati protiv ekipa iz Slovenije, Hrvatske, Austrije, Mađarske, Češke i Slovačke koje sačinjavaju MEVZA ligu (obje konkurencije) zavisiće od Vlade Brčko distrikta, odnosno finansijske injekcije.

"Do petka bi trebalo da znamo na čemu smo. U Vladi ćemo održati sastanak na kojem će biti govora o učešću brčanskih klubova u regionalnoj ligi. Sve zavisi od finansija, jer nema smisla igrati nešto što košta. Optimista sam i očekujem da nam budu odobrena dodatna sredstva, to je oko 50.000 KM (jedan klub) i da se Mladost i Bimal Jedinstvo priključe MEVZA ligi", kaže predsjednik "brčanskih princeza" Esad Omerhodžić i pojašnjava:

"Mladost i mi bismo osigurali oko 30 međunarodnih utakmica (računajući i evropska takmičenja), u prevodu oko 1.000 gostiju bi stizalo godišnje u naš grad. Uz dobijanje potrebnog kvaliteta odbojke, to bi bila sjajna promocija, tako da vjerujem da ćemo zaigrati u ligi".

Osvajanjem drugog mjesta u regularnom dijelu sezone pravo nastupa u MEVZA ligi stekao je i Univerzitetski odbojkaški klub Banjaluka volej. Iz tabora Banjalučanki ističu da bi igranje regionalne lige bilo veliki iskorak ne samo za njihov klub, već i za cijelu bh. odbojku.

"Kontaktirale su nas usmenim putem organizacione strukture MEVZA lige i mi smo načelno dali saglasnost za nastup. Već danas ili sutra očekujemo zvanični poziv iz OS BiH, preko kojeg sve to ide, kako bismo dali konačnu odluku koja će, pretpostavljam, biti pozitivna. Bio bi to ogroman iskorak kako za nas, tako i za široku regiju, s kojim bismo još više pobudili interes za odbojku i, najvažnije, dobili bismo na kvalitetu, a samim tim privukli navijače i sponzore", istakao je direktor UOK Banjaluka voleja Duško Ovuka.

Inače, prijave za nastup u MEVZA ligi za narednu sezonu moguće se do 15. maja, a kako stvari stoje BiH će imati tri predstavnika u ovom takmičenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije