Ostali sportovi

Ruska heroina i olimpijska šampionka u nikad boljoj formi

Ruska heroina i olimpijska šampionka u nikad boljoj formi
Foto: N.N. | Ruska heroina u nikad boljoj formi

U vitrinama ima čak četiri olimpijske medalje, računajući i onu zlatnu iz Tokija.

Angelina Meljinkova (23) slovi za jednu od najboljih ruskih gimnastičarki svih vremena. 

Iako je poslije silnih medalja sa najvećih takmičenja (svjetska prvakinja, četiri puta evropska šampionka) razmišljala da završi karijeru ipak je odustala. Da je to pravi potez pokazala je ovog mjesta na prvenstvu Rusije. Danas 23-godišnja šampionka je osvojila čak četiri zlatna odličja (parter, višeboj, greda, preskok), te pokazala da je i danas najbolja. 

Postala je prva Ruskinja nakon 11 godina na tronu svjetske prvakinje u sportskoj gimnastici u ženskom višeboju pojedinačno. Zlatnu medalju na prvenstvu u Japanu osvojila je 2021. godine i postala apsolutna prvakinja svijeta u sportskoj gimnastici.

Na Olimpijadi u Tokiju Meljnikova je postala kapiten ruske reprezentacije i osvojila zlato u višeboju ekipno, kao i bronzanu medalju u višeboju pojedinačno i vježbama na parteru. Ranije je kao 15-godišnja djevojčica stigla do srebra na OI u Riju. 

Angelina u slobodno vrijeme voli crtati i dizajnirati odjeću. Svoj brend kupaćih kostima za gimnastiku pokrenula je 2018. godine. Slovi za jednu od atraktivnijih olimpijki, a redovan je korisnik društvenih mreža na kojima objavljuje fotografije iz privatnog života. Nakon prvenstva Rusije dala je sabi malo oduška i otišla na odmor na Tajland. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije