Ostali sportovi

STKI Vrbas: Zaslužili smo više podrške

STKI Vrbas: Zaslužili smo više podrške
Foto: N.N. | STKI Vrbas uspješno gazi na svim frontovima: Zaslužili smo više podrške

Stonoteniski klub invalida Vrbas iz Banjaluke nastavlja da niže sjajne rezultate na svim frontovima i imaju velike planove za budućnost, ali, kako ističu, njih će biti teško ostvariti bez više razumijevanja i adekvatne podrške.

Proteklog vikenda Banjalučani su uspješno odradili mečeve Lige Srbije za osobe sa invaliditetom (OSI), a već narednog vikenda ih čekaju okršaji u Foči na Prvenstvu RS za zdrave osobe.

"Aleksej Radukić je odigrao osam mečeva i ostvario isto toliko pobjeda. Odigrao je odličan meč protiv reprezentativca Srbije Dragana Vujisića (K-10), a sjajni su bili i Haris Eminović (K-6) i Pero Savić (K-3). Srbijanska liga je najjača u Evropi, ali smo napornim radom i disciplinom napravili igrače koji mogu da igraju i protiv najboljih. Igrati protiv olimpijskih šampiona, svjetskih prvaka i evropskih prvaka je veliki motiv za naše mlade takmičare", kaže Jovica Šormaz, trener STKI Vrbas.

Prošla godina je bila veoma uspješna za Vrbas (osvojili su čak 59 medalja), a Šormaz ističe da im i ove godine ide odlično.

"U Foči igramo plej-of za prvaka RS sa zdravim klubovima, imamo samo jedan poraz u regularnom dijelu takmičenja. Idemo na drugo mjesto i medalje, za nas nema granica", kaže Šormaz.

Iz Vrbasa ističu da bi trebalo da idu na Evropski kup u Poljsku, gdje se mogu skupiti bodovi za turnir na Olimpijskim igrama u Tokiju.

"Pripremamo naše članove za odlazak u Poljsku, na kojem ćemo raditi kategorizaciju za Harisa Eminovića. Nadamo se osvajanju bodova, zašto da ne i Igrama u Tokiju. To je san svakog sportiste", kaže Šormaz i dodaje da će za ovo putovanje biti potrebna značajna finansijska sredstva i dodaje da je razočaran podrškom gradskih struktura:

"Od grada Banjaluka smo dobili četiri odsto od onoga što smo tražili i što smatramo da nam treba za osnovno funkcionisanje kluba".

U maju organizuju prijateljski meč selekcija BiH i Hrvatske za osobe sa Daunovim sindromom, ali on neće biti održan u Gradišci. Banjalučani su planirali da ovaj susret odigraju pred svojom publikom u gradu na Vrbasu, ali je, kažu, izostala pomoć i podrška u organizaciji meča.

"Ovaj meč smo organizovali da bismo još jednom skrenuli pažnju na osobe sa Daunovim sindromom i pokazali na kakve prepreke oni nailaze u životu i kako ih savlađuju. Potrebna nam je podrška da tri dana ugostimo 12 takmičara iz Hrvatske, ali, nažalost, u Banjaluci niko nije imao sluha za ovo. Srećom, jeste čovjek velikog srca Dragoslav Šinik, koji je predsjednik Udruženja za mentalno nedovoljno razvijena lica iz Gradiške. Ovo je gest vrijedan svake pažnje i divljenja", kaže Jovica Šormaz, trener STKI Vrbas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije