Ostali sportovi

Bimal Jedinstvo sa Minskom za istoriju

Bimal Jedinstvo sa Minskom za istoriju
Foto: N.N. | Sa Minskom za istoriju

Brčko je još jednom potvrdilo da je grad odbojke. Dan nakon što su odbojkaši Mladosti izborili plasman u osminu finala CEV kupa, to je isto pošlo za rukom i odbojkašicama Bimal Jedinstva. Brčanke su u revanš susretu šesnaestine finala savladale ekipu Banjaluka voleja 3:0 i po drugi put u istoriji izborile plasman među 16 najboljih timova drugog po rangu evropskog takmičenja.

Rijetki su klubovi u BiH koji mogu Novu godinu dočekati u Evropi. Da osvjetlaju obraz bh. klubova u Evropi u posljednje vrijeme je zadužen trofejni dvojac iz Brčkog, Bimal Jedinstvo i Mladost. Pulenke Smaila Pezerović su nakon poraza u prvom meču u "Boriku" (2:3) odigrale puno bolje, staloženije i pametnije, što je rezultiralo ubjedljivim trijumfom. S druge strane, Banjalučanke nisu bile na željenom nivou, ali samo učešće u ovoj fazi takmičenja za izabranice Radmile Marković se može smatrati uspjehom.

"Bio je ovo duel starih rivala, već naš četvrti meč ove sezone, od potencijalnih osam do kraja sezone. Nije bilo nekih taktičkih iznenađenja, mislim da je presudio voljni faktor. Polako dižemo formu i to je taj trag kojem težimo", kazao je trener Pezerović.

Aktuelne bh. prvakinje u osmini finala CEV kupa snage će odmjeriti protiv bjeloruske ekipe Minčanke iz Minska, koja je tek nakon zlatnog seta izbacila ekipu Neušatela iz Švajcarske. Eventualnim prolazom u četvrtfinale napravile bi najveći uspjeh u istoriji bh. odbojke.

"Za razliku od prošlog puta, mislim da ovaj put imamo lakšeg protivnika. Već smo počeli sa skautiranjem rivala, radi se o ruskoj školi, ekipi koja je nakon zlatnog seta slavila u Švajcarskoj. Vjerujem da, ako budemo na niovu igre koju trenutno igramo, možemo napraviti dobre stvari i možda ispisati novu istoriju bh. odbojke. Veoma je bitno da te susrete dočekamo u kompletnom sastavu", naglasio je strateg "brčanskih princeza" i dodao:

"Ovo što radimo mi i Mladost je za respekt. Nadam se da će ovi naši rezultati potaknuti širu javnost, ali i državu da posveti više pažnje odbojci, u koju vrijedi ulagati."

Osim u CEV kupu, Brčanke sjajno igraju i u debitantskoj sezoni MEVZA lige. Trenutno se nalaze na drugom mjestu na tabeli, sa velikim šansama da se nađu među četiri ekipe i plasiraju se na fajnal for.

"Nakon pobjede nad Kalcitom, nalazimo se u dobroj poziciji. Na pauzu smo otišli sa drugog mjesta, a 15. januara igramo vjerovatno odlučujući meč protiv ekipe Mladosti iz Zagreba. Pobjedom bismo bili nadomak plasman na F4. Možemo slobodno reći da je iza nas fantastična godina", zaključio je Pezerović.

Prva utakmice osmina finala CEV kupa između Minčanke i Bimal Jedinstva igra se 21. januara u Minsku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije