Ostali sportovi

Sa olimpijske ljepotice kreće 60. "Trka kroz Srbiju"

Sa olimpijske ljepotice kreće 60. "Trka kroz Srbiju"
Foto: N.N. | Sa olimpijske ljepotice kreće 60. "Trka kroz Srbiju"

ISTOČNO SARAJEVO - Olimpijski centar Jahorina i sve opštine grada Istočno Sarajevo podržale su jubilarnu 60. "Trku kroz Srbiju", čija će prva etapa startovati 1. septembra sa olimpijske lepotice, a završiće na Zlatiboru.

Poručili su ovo danas na Jahorini predstavnici Olimpijskog centra, koji imaju izuzetno dobru saradnju sa čelnim ljudima Biciklističkog saveza Republike Srpske i Biciklističkog saveza Srbije. Zajednički cilj je da Jahorina bude predstavljena kao biciklistički centar ovog dijela Evrope, kako profesionalnog, tako i rekreativnog za šta ima idealne uslove.

"Izuzetna nam je čast što smo drugi put domaćini i što će trka koja briše granice krenuti sa naše najljepše planine. Iako je ovo najteža godina, sa ponosom možemo da konstatujemo da je naša planina centar turizma i ovog ljeta. Bio nam je Novak Đoković, organizovali smo ultratejl trku, a sada najavljujemo ovaj divan događaj. Veliko hvala svim načelnicima opština na pomoći pri organizaciji trke koja nam svakako znači i koja će dodatno poslužiti promociji naše Jahorine", rekao je Nedeljko Elek, predsjednik Nadzornog odbora OC Jahorina.

Druga etapa biće vožena od Mionice do Požarevca, dok je treća od Zrenjanina do Novog Sada.

"Već sada je prijavljen maksimalan broj ekipa, tako da će učestvovati više od 150 biciklista iz tridesetak zemalja svijeta. Jako nam je važno što smo ponovo na Jahorini i što je biciklizam prepoznat kao sport koji i te kako može da podigne ionako dobre turističke brojke Olimpijskog centra. Proširenu saradnju koja će za cilj imati da kroz još nekoliko događaja svjetskog formata pozicionira Jahorinu u centar cikloturizma", rekao je direktor trke Vladimir Kuvalja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije