Ostali sportovi

Šahovski božićni turnir održan u Trebinju

Šahovski božićni turnir održan u Trebinju
Foto: N.N. | Šahovski božićni turnir održan u Trebinju

Šahovski klub Leotar plus juče je bio domaćin tradicionalnog Božićnog šahovskog turnira, na kojem je ove godine učestvovalo oko 80 šahista i šahistkinja iz BiH i zemalja regiona.

Igrano je po švajcarskom sistemu u 9. kola, tempo igre je 15 minuta po igraču, a turnir se obračunava za FIDE rejting listu za ubrzani šah.

Nagradni fond turnira bio je 2.550 KM, a sponzori su grad Trebinje i "Hidroelektrane na Trebišnjici".

Dvanaest najbolje plasiranih na turniru nagrađeno je novčano u iznosima od 500 do 50 KM.

Podijeljene su i nagrade u posebnim kategorijama, u kojim je sa iznosima od po 50, 100 i 150 maraka nagrađeno troje najboljih igrača sa područja Trebinja.

"Iako smo na prošlogodišnjem turniru imali dvadesetak takmičara više nego što ih je pristiglo ove godine, ne možemo se ipak požaliti na odziv, jer su nam stigli šahisti iz Teslića, Banjaluke, Ulcinja, Podgorice i Dubrovnika, a sa nama je i ove godine šest ili sedam velemajstora", rekao je pred početak turnira predsjednik ŠK Leotar plus Milan Mičeta. 

On napominje da je turnir veoma značajan, najprije za promociju samog grada Trebinja, ali i za promociju šaha u ovom gradu. 

Turnir je, dodaje dalje, možda i najznačajniji zbog toga što trebinjski šahovski klub nije uopšte postojao desetak-petnaest godina, ali je, na sreću svih ljubitelja ove drevne igre, zahvaljujući u prvom redu razumijevanju i podršci vlasti, ponovo obnovio rad.

Obnovljeni klub bio je i šampion Srpske, prošle godine je nastupao u Premijer ligi BiH, gdje se, nažalost, zadržao samo jednu sezonu, ali im je cilj da se tamo ponovo vrate.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije