Ostali sportovi

Šahovski turnir u Vrbaškoj: Pobjednik Aleksandar Savanović iz Banjaluke

Šahovski turnir u Vrbaškoj: Pobjednik Aleksandar Savanović iz Banjaluke
Foto: Ustupljena fotografija | Šahovski turnir u Vrbaškoj: Pobjednik Aleksandar Savanović iz Banjaluke

GRADIŠKA – Na Sretenjskom šahovskom turniru u Vrbaškoj kod Gradiške, u konkurenciji 79 igrača, pobijedio je Aleksadar Savanović, internacionalni majstor iz Banjaluke.

"Srećan sam zbog učešća na turniru a pobjeda mi, svakako godi. Ovdje sam shvatio da vrijeme šaha nije prošlo i da ova igra ima budućnost. To dokazuju mladi šahisti koji su se borili za svaki potez, za poen...", kazao je Savanović.

Drugi je, takođe internacionalni majstor Bojan Maksimović, a treći velemajstor Milan Vukić. Četvrti je Vlado Jakovljević, peti Mario Zovko, šesti Vlado Narančić, a sedmi Željko Simić.

Na turniru kojeg je u nedjelju organizovalo Udruženje "Potkozarje kroz vrijeme",  a generalni pokrovitelj Šumsko gazdinstvo "Gradiška", učestvovali su šahisti iz Republike Srpske, BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Danske.

U kategoriji rejtinga do 1.800 bodova, najbolji je bio Petar Gazić. Drugi je Viktor Panić, a treći Duško Sakan. Jovanka Stojčević je jedina žena učesnik turnira, a najmlađi Vladimir Timarac (9).

"O jačini turnira najbolje govori podatak da su se od četvrtog do osmog mjesta plasirali internacionalni majstor Vlado Jakovljević, te FIDE majstori Mario Zovko, Vlado Narančić, Željko Simić i Zoran Popović", naglasili su organizatori, prilikom proglašenja pobjednika.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije