Ostali sportovi

Šahovsko prvenstvo u Trebinju: Višković povukao prvi potez

Šahovsko prvenstvo u Trebinju: Višković povukao prvi potez
Foto: N.N. | Šahovsko prvenstvo u Trebinju: Višković povukao prvi potez

Predsjednik Vlade RS Radovan Višković otvorio je danas u Trebinju Završnu smotru 19. Šahovskog prvenstva Udruženja penzionera Republike Srpske, na kojoj učestvuje 80 penzionera iz svih krajeva Srpske.

Pemijer Višković je istakao da je ova manifestacija samo jedna od onih koje podržava Vlada RS, jer su penzioeri, kako je rekao, populacija o kojoj se mora voditi posebna briga.

"Vlada RS je pokrovitelj ovogodišnjieg šahovskog prvenstva, računajući da će to bitii u narednom periodu, vodeći računa i o ovim aktivnostima, ali i o materijalnom položaju penzionera, radeći na tome da kad god budemo u poziciji idemo i na povećanje penzija i njihova redovna i vanredna usklađivanja", istakao je premijer Višković.

On je podsjetio da je u posljednjih nekoliko godina došlo do značajnog povećanja penzija u Srpskoj, što, kako i sam priznaje, nije dovoljno i Vlada će na tome i dalje raditi.

"Mi uvodimo i jednu novinu, skupa sa Fondom PIO RS i sa našil resornim ministarstvom, a riječ je o pravilniku po kome će članovi Udruženja penzionera u narednom periodu dobijati banjsko liječenje i rehabilitaciju u banjala Republike Srpske, za šta će se izdvajati sredstva iz Budžeta RS", dodao je Višković.

On je napomenuo da Vlada RS daje punu podrušku Fondu zdravstva RS kod kreiranja identifikaione kartice penzionera, koja će penzionerima obezbejeđivati različite benefite.

Predsjednik Udruženja penzionera RS Rade Rakulj je ovom prilikom potvrdio brigu Vlade RS o najstarijoj populaciji, pa je i ovo šahovsko prvenstvo jedan vid brige o penzionerima Republike Srpske.

Rakulj je ovom prilikom uručio zahvalnice pemijeru Radovanu Viškoviću i direktoru Fonda zdravstvenog osiguranja RS Mladenu Miliću, kao i izvršnom direktoru za organizaciono-pravne poslove u Elektroprivredi RS Borislavu Grubaču zbog podrške koja je pružena održavanju prvenstva...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije