Ostali sportovi

Sahranjen Marijan Beneš

Sahranjen Marijan Beneš
Foto: Vladimir Stojaković | Sahranjen Marijan Beneš
N.N.

BANJALUKA - Marijan Beneš sahranjen je danas na groblju "Sveti Marko" a na posljednji počinak ispraćen je pod jugoslovenskom trobojkom.

Prije sahrane održana je i komemoracija jednom od najboljih boksera sa ovih prostora i šire.

Legendarni bokser je preminuo je u utorak u 68. godini nakon duge i teške bolesti.  U anale sporta se upisao 1973. kada je postao amaterski šampion Evrope u Beogradu, a u društvo sportskih besmrtnika je ušao 17. marta 1979. kada je u Banjaluci u istorijskom meču protiv Francuza Žilber Koena postao profesionalni prvak Evrope.

O njegovoj briljantnoj karijeri najbolje govore brojke. U karijeri je imao 299 mečeva, 272 je završio pobjedom, izgubio je samo 16, a 11 je završeno bez odluke. Među profesionalcima, Beneš je imao 39 mečeva, od kojih je 32 dobio (21 meč nokautom) a šest je izgubio, dok je jedan meč završen neriješeno. Veliki broj mečeva i teška bolest, ostavili su velik trag na Marijanovo zdravlje.

 

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Komentari: 2

bole.TGA

To je najveća vijest, trobojka i hej Sloveni, ništa drugo? Šta je ova palanka učinila za Marjana, osim što ga je jednom protjerala? mrki je potpuno u pravu, svi zapravo žele da se sve što prije završi, kao da ništa nije ni bilo. ..

Mrki.4422

Nevjerovatno je da Na ovako vijest nema ni jednog komentara!! Banka Luko, nekad si bila ponosna na njega a danas ćutiš . Jos kad znamo sta si ovom čovjeku radila u ratu i posle rata onda da i malo imaš ljudskosti u sebi bar bi se crvenila . Sram vas bilo prokleti bili .!!! Niste se udostojili da ovog covjeka ispratite dostojanstveno i ljudski kao sto ke to zaslužio . Neki ljudi nemaju respekt ni zašto na svijetu , poltroni!!!

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije