Ostali sportovi

Šampioni iz Brčkog pokazali klasu

Šampioni iz Brčkog pokazali klasu
Foto: N.N. | Šampioni iz Brčkog pokazali klasu

Aktuelni prvaci BiH, odbojkaši Mladosti i odbojkašice Bimal Jedinstva na impresivan način su debitovali u srednjoevropskoj MEVZA ligi. Mladost je na startu regionalnog takmičenja srušila jednog od favorita, ekipu SK Zadruga Aich/Dob (3:2), dok su Brčanke u bh. derbiju maksimalnim rezultatom savladale Banjaluka volej (3:0).

Odbojkaši Mladosti u debitantskom nastupu u MEVZA ligi pokazali su da će biti tvrd orah za sve ekipe u okruženju. Skinuli su skalp prošlosezonskom finalisti slavivši rezultatom 3:2 i tako pokazali da je odbojka u BiH u velikom usponu. Pred svojim navijačima pokazali su karakter, vratili se u dva navrata iz rezultatskog zaostataka i tako najavili velike stvari ove sezone.

"S obzirom na to da nam je ovo bila prva zvanična utakmica, bili smo od početka u nekom grču. Iako smo izgubili prvi set, vidjeli smo da Austrijanci nisu ništa bolji od nas. Nakon poravnanja shvatili smo da možemo igrati sa najjačim ekipama u okruženju kao što je prošlogodišnji vicešampion. Uz podršku publike uspjeli smo da preokrenemo rezultat i pokažemo da nismo nimalo naivna ekipa u ovom takmičenju", kaže jedan od najboljih pojedinaca u redovima bh. šampiona Tihomir Gajić.

Ovaj trijumf mnogo će značiti izabranicima trenera Branka Mišića, koji, kako su i najavili, imaju velika očekivanja u regionalnom takmičenju.

"Već smo pokazali da niko tako lako neće odnijeti bodove iz naše dvorane. Očekivanja su nam velika, naporno smo radili za ovo što nas očekuje u nastavku lige i Lige šampiona. Po komentarima, čitao sam da smo autsajderi ovog takmičenja, a vjerujem da će nakon pobjede nad Austrijancima mnogi promijeniti mišljenje o nama", istakao je bh. reprezentativac u redovima Brčaka.

Dan poslije Brčko je slavilo i drugu pobjedu u MEVZA ligi nakon što je Bimal Jedinstvo u bh. derbiju bilo bolje od Banjaluka voleja (3:0). Brčanke su uspjele da se oporave od poraza u Ligi šampiona od ekipe Partizanija i tako na najbolji način otvore takmičenje u kojem imaju velike ambicije.

"S obzirom na poraz u četiri seta od Partizanija u Tirani bilo je teško pripremiti tim za ovu utakmicu. Ipak, trud se isplatio. Dolascima Anđelke Radišković i Aleksandre Vajdove polako se vraćamo u formu", kazao je trener Brčanki Smail Pezerović.

Sa druge strane, izabranice trenera Radmile Marković nisu bile na željenom nivou.

"Želim čestitati Bimal Jedinstvu na zasluženoj pobjedi. Nismo bile dobre u prijemu i na servisu", naglasila je Mrkovićeva.

U narednom kolu Mladost će gostovati kod zagrebačke Mladosti, dok će Banjalučanke na megdan ekipi Kaštela. Bimal Jedinstvo će biti slobodno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije