Ostali sportovi

Sandra Perković i Tin Srbić najbolji sportisti Hrvatske

Sandra Perković i Tin Srbić najbolji sportisti Hrvatske
Foto: N.N. | Sandra Perković i Tin Srbić najbolji sportisti Hrvatske

Atletičarka Sandra Perković i gimnastičar Tin Srbić proglašeni su za najbolje sportiste Hrvatske po izboru Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), dok su po sedmi puta zaredom veslači Martin i Valent Sinković proglašeni za najbolju posadu, par ili štafetu.

Perković je titulu najbolje sportistkinje Hrvatske ponijela po rekordni osmi puta zaredom, dok je svjetski i evropski vicešampion na preči Srbić drugi put laureat izbora HOO-a.

"U zadnje vrijeme mi baš ne ide, ali slijede Olimpijske igre u Tokiju. U Riju smo napravili čudo, imali smo deset medalja, a ja mislim da u Tokiju hrvatski sportisti mogu osvojiti i više. Počela sam sa pripremama jače nego prošlih godina, a nakon Londona i Rija ima tajne želje koje želim ispuniti u Tokiju. Samo da bude zdravlja", kazala je Perković, koja je ove godine osvojila bronzu u bacanju diska na Svjetskom prvenstvu u Dohi.

Gimnastičar Tin Srbić je drugi put postao najbolji hrvatski sportista, a najavio je da s pravom konkuriše za odličje u Tokiju sljedeće godine. Srbić je osvojio naslov svjetskog vicešampiona na preči u njemačkom Štutgartu, a ranije je Tin na Evropskom prvenstvu u Sćećinu takođe uzeo srebrnu medalju.

"Prije dvije godine sam bio svjetski prvak i po prvi pua laureat HOO-a i sve bilo onako iznenada, a sada sam svjesniji svojih velikih rezultata. Sanjam nastup u Tokiju i jedva ga čekam", kratko je prokomentarisao Srbić, javlja HRT.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije